Zoethout

Zoethout Image by gate74 from Pixabay

Zoethout is in de handel de aanduiding voor korte stukjes van de wortelstok van Glycyrrhiza glabra. Deze bevat een zoetstof die zo'n 30 tot 50 keer zo sterk is als suiker, maar niet schadelijk is voor de tanden. Er moet flink op gekauwd en gezogen worden om de zoetstof te proeven. Toch werd zoethout — vooral door kinderen — gewaardeerd voordat de snoepindustrie deze markt overnam met veel makkelijker te consumeren producten. Het sap uit de wortel wordt gebruikt als grondstof voor drop, eventueel samen met het zout salmiak. De zoetstof in zoethout heet glycyrrhizinezuur, dit is een stof die de bloeddruk verhoogt. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Zoethout)

Zoethout stimuleert de vrouwelijke hormonen en de geur is bovendien lichtjes bedwelmend. De volkswijsheid zegt dat zoethoutwortel het libido verhoogt. Dat kan komen doordat zoethout verbindingen bevat die nodig zijn voor het aanmaken van vrouwelijke hormonen, zoals corticosteroïden (een hormoon dat oestrogeen helpt produceren). Zoethout is een gekend ingrediënt voor heel wat donkere bieren. Zoethout wordt aangeraden bij lage bloeddruk. Wie hoge bloeddruk heeft, moet het dus vermijden, ook in bier. Of men zou tijdens het liefdesspel wel eens een beroerte kunnen riskeren.

In bier wordt zoethout vooral gebruikt voor kerstbieren en bieren van het donkere, zware type. Voorbeelden zijn Gouden Carolus Christmas, Père Noël, Gouyasse, Abbaye des Rocs, Luxuria (Objectieve bieracademie Diest) (http://blog.seniorennet.be/kruidenh...)

 

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant