Zoete lieve moeder bier

Moederdagbier
Informatie

Speciaal voor moederdag werd door de Stichting het Nederlands Speciaalbier Festival een moederdagbier gebrouwen! Het is een goud blondbier van 7%, gezoet met een beetje honing en gehopt met Amarillo. Een echt Moederdagbier, waarvan 500 liter is gebrouwen.

Zoete Lieve Moeder verwijst niet alleen naar Moederdag, maar ook naar ‘s-Hertogenbosch. Denk hierbij aan Zoete Lieve Gerritje, maar ook de meimaand Mariamaand. In de maand mei loopt iedere dag een processie door de stad ter ere aan Maria.

Stichting Nederlands Speciaalbier Festival heeft voor het brouwen van het Zoete Lieve Moederbier gebruik gemaakt van Stadsbrouwerij van Kollenburg. Het Zoete Lieve Moederbier kan enkel geproefd worden op het festival. Tevens kunt u hier de speciale Moederdagvoucher kopen, om vervolgens een fles speciaal in Moederdagverpakking af te halen bij stadsbrouwerij van Kollenburg, Kruisstraat 28 te ’s-Hertogenbosch.

Brouwerij van Kollenburg is een initiatief van Jan van Kollenburg, eigenaar van Café Bar le Duc, en Rik Brouns, brouwmeester, afkomstig uit de omgeving van Den Bosch maar studerend in Wageningen. De brouwinstallatie bevindt zich in de kelders van het Café. Jan jr. en Jan sr.
De brouwinstallatie is overgenomen van de gesloten Bierbrouwerij de Vaete. De schrootmolen, brouwketel en flessen staan in de uit diverse ruimten bestaande kelders onder het café. Twee keer per week wordt er 150 liter bier gebrouwen.

Alcoholpercentage: 
7%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

Dit bier kan je geven bij moederdag als een speciaal cadeau voor de lieve partner die moeder is van je kinderen of aan je moeder zelf. Ofwel gebruik je het als vrouw bij een romantisch diner om heugleuk nieuws op een subtiele manier aan te kondigen.