Wortelen

Afbeelding van Selling of my photos with StockAgencies is not permitted via Pixabay

De wortel die als groenten gekweekt wordt is botanisch dezelfde soort als wilde peen, Daucus carota. Deze kruist zeer gemakkelijk met de eetbare wortel, waardoor er zo nu en dan een witte wortel tussen de gekweekte wortelen kan voorkomen. Wortels zijn rijk aan bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A.

Wortelen bevatten zeer veel beta-caroteen dat deel uitmaakt van de groep van de carotenoïden. Als één van de weinige carotenoïden kan beta-caroteen in het lichaam worden omgezet in vitamine A. Daarom wordt het ook pro-vitamine A genoemd.
Vitamine A komt ook als dusdanig voor in de voeding, namelijk in dierlijke producten zoals lever, boter, vis, (half)volle melk en melkproducten en eidooier.(http://www.gezondheid.be/index.cfm?...)

De oude Grieken gaven wortelen de naam "philon", wat "liefhebbend" betekent. Ze schonken wortelen aan mensen die ze als hun seksuele partner wilden, in de hoop dat het verlangen wederzijds zou zijn. Zelfs al klinkt dit voor ons nu misschien vreemd in de oren: tijdens orgieën werden grote hoeveelheden wortelen gegeten omdat men dacht dat ze een sterk afrodisiacum waren. Wellicht speelt de fallusvorm en de rozige kleur een rol in de symboliek van zinnenprikkelende plant. (Van Parijs,J.& Hendrickx, W., 2009).

De oude Grieken noemden het "philon", wat "liefhebbend" betekent. Ze gaven wortelen aan mensen die ze begeerden, in de hoop dat het verlangen wederzijds zou zijn. Tijdens orgieën werden grote hoeveelheden wortelen gegeten omdat men dacht dat ze een sterk afrodisiacum waren. (https://martineprenen.be/nl/blog/kr...)

 

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant