Wintersnood

Wintersnood
Informatie

Wintersnood is een Belgisch bier. Het wordt gebrouwen door ‘t Hofbrouwerijke te Beerzel voor De Verhuisbrouwerij uit Deurne.

Wintersnood is een bruin notenbier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,4%. Alle brouwsels van De Verhuisbrouwerij krijgen een nummer, maar ook alle brouwsels van een bepaald bier krijgen een eigen nummer omdat er smaakevolutie ontstaat door nagisting in de fles en ieder bier dus een beetje een andere smaak heeft. Wintersnood werd nog slechts eenmaal grootschalig gebrouwen.

Wintersnood is geen typisch winterbier. De naam verwijst enkel naar de toestand van het weer in de periode waarin het bier gebrouwen werd eind 2010: er lag toen een pak sneeuw. Het laatste deel van de naam, “nood”, verwijst eveneens naar het meest typische ingrediënt van het bier: noten. Bier met noten maken is niet eenvoudig omdat de notenolie het schuim afbreekt. Na herhaaldelijk experimenteren met verschillende soorten noten, werd gekozen voor de hazelnoot.

Zoetige honinggeur met een vleugje choco. De smaak eindigt als een heerlijke droge witte wijn met een licht zurige toets door de hazelnootpellen.

(https://nl.wikipedia.org/wiki/Winte...)

Alcoholpercentage: 
6,4%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Bevat afrodiserend ingrediënt : hazelnoten