Wieckse Rosé

Wieckse Rosé
Informatie

Wieckse is de merknaam van een serie Nederlandse witbieren. Wieckse wordt gebrouwen door Heineken. Wieckse Witte wordt vandaag de dag gebrouwen in Zoeterwoude, Den Bosch en Wijlre (enkel fusten). Het is een lichtgeel troebel bier met een alcoholpercentage van 5,0%.

Het assortiment is later uitgebreid met Wieckse Rosé, Wieckse Witte 0.0%, Wieckse Rosé 0.0% en Wieckse Witte Radler 0.0% (vanaf oktober 2013). In maart 2015 werd ook Wieckse Radler 2.0% toegevoegd.

Wieckse Rosé bier is een heerlijk zacht en fruitig witbier met een fijne friszoete smaak. Het heeft de nuance van een rosé en het levendige van een sprankelend witbier. De basis van Wieckse Rosé is witbier dat wordt vergist met een speciale bovengist en niet gefilterd is. Daardoor behoudt het zijn karakteristieke lichte en natuurlijke troebeling. De combinatie met vruchtensappen geven Wieckse Rosé haar friszoete smaak en mooie rosé kleur.

Wieckse Rosé bevat water, gerstemout,tarwemout, vruchtensap 15% uit concentraat (vlierbessensap, appelsap, kersensap, frambozensap, bosbessensap), suiker, hop, natuurlijke aroma's, zoetstof: acesulfaam-K  De afwerking  is  ongefilterd.

Alcoholpercentage: 
4%
Kenmerken
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

Het bier bevat vlierbessensap, appelsap, kersensap, frambozensap, bosbessensap. In de reclame wordt het meestal afgebeeld vergezeld van een zwoele sensuele dame. "Rosé bier is sensueel van karakter. Een zalig friszoete verleiding. Wieckse Rosé combineert de zachte smaak van witbier met een heerlijke, zoetfruitige afdronk."