Wasabi

Wasabi Photo https://www.wisegeek.com/what-are-the-different-types-of-sushi.htm#wasabi

Wasabi (Japans,山葵) is een zeer scherpe specerij uit de Japanse keuken, die vaak gebruikt wordt bij sushi- en andere visgerechten. De op mosterd gelijkende substantie wordt gemaakt van de wortelstam van de Wasabia japonica (synoniem: Eutrema japonica), die qua smaak op de mierikswortel lijken maar een opvallend groene kleur hebben. Imitatiewasabi wordt onder meer in tubes en in poedervorm op de markt gebracht. Het voordeel van echte wasabi is dat het wel scherp is maar dat de scherpe smaak niet zo lang aanhoudt als bij andere scherpe specerijen zoals rode pepers. Na het doorslikken van wasabi is de scherpe smaak meteen weg.

De meeste wasabi die op de markt aangeboden wordt, is niet gemaakt van Wasabia japonica. Het is een imitatie, die gemaakt is van groengekleurde radijs, of een mengsel van mierikswortel, radijs, mosterd, bladgroen en E-nummers. De echte wasabi(wortelstam) is bederfelijk, moeilijk te kweken en heeft een groeiperiode van minimaal 1,5 jaar.

Daarom is echte wasabi duur. Ook in Japan wordt vaak gebruikgemaakt van de imitatiewasabi. Alleen in de betere sushirestaurants in Japan wordt echte wasabi tussen de rijst en de vis in de sushi (nigiri) verwerkt. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Wasabi)

Terwijl sommige mensen geloven dat Sushi  aphrodiserende effecten al op zijn eigen heeft, zijn de Japanners overtuigd dat het afrodiserende effect van sushi komt van Wasabi (variant van  mierikswortel). (https://ournature.nl/leer-wildplukk...)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant