Vossen Met de Meynen 69

Vossen 69
Informatie

Soixante Neuf is een hoogblond bier van hoge gisting met hergisting op de fles van 6,9 vol% alc. Het bier heeft een zachte smaak, waarbij de gebruikte hopsoorten en de brouwersgist zorgen voor het karakter die zowel in aroma als in smaak naar voor komen. De opdrachtgevers tot het brouwen van het bier zijn twee vrienden, die zichzelf Vossen met de Meynen noemen en regelmatig samen een pint drinken.  Ze ontmoeten elkaar op de Bornemse dodentocht. 

Tussen pot en pint besluiten Jef Meynen en Patrick Vossen een bier te laten brouwen met opbrengst voor onderzoek naar de ziekte van Duchene. De dodentocht is 100 kilometer wandelen binnen de 24 uur met bijkomende hinderpalen zoals de passage van brouwerijen zoals Duvel en Palm. Momenteel worden hun drie bieren de blonde ‘Vossen met de Meynen Soixante-Neuf’,  de donkere ‘Vossen met de Meynen VanAcht’  nu opgevolgd door ‘Vossen met de Meynen Six O Six’ en de met 6 mouten vervaardigde  ‘Vossen met de Meynen The Beast 666’ gebrouwen bij brouwerij Anders in Halen.  (http://www.vmdm.be)

Het feit dat de opbrengst integraal gaat naar het Roudoufonds voor onderzoek naar de spierziekte van Duchenne maakte het voor ons de moeite waard dit bier bij de afrodiserende bieren te vernoemen. Overigens lanceerde Jeroen Meus, peter van de bieren,  zelf één van de bieren met de boutade ‘Mijn advies? Zuipen voor het goede doel!’
(http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-...)

Alcoholpercentage: 
6,9%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Sensuele verantwoording

In het bier zitten geen specifieke afrodiserende elementen, maar de naam ‘Soixante-Neuf’ spreekt wellicht voldoende tot de verbeelding om sensueel te werken. 
Nochtans verwijst de 69 eigenlijk naar het alcoholgehalte van 6,9%.

Extra informatie

Vossen