Verboden vrucht

Verboden vrucht
Informatie

Naar het schijnt was Adam destijds nogal teleurgesteld toen de slang hem een appel aanbood. En we kunnen hem begrijpen. Deze Verboden Vrucht is dieprood, zacht-zoet, strelend en vol in de mond. Hij wordt gebrouwen met gebrande mout en hop, en heeft dat typisch kruidige plantenaroma (website De Kluis)

De Verboden Vrucht van brouwerij De Kluis is een fruitig bier van hoge gisting met hergisting op fles. Het is een zwaar (8,8%) en fruitig bier met een roodbruine kleur. Het bevat gebande mout, hop, water en toegevoegde suikers, wat het een zoete smaak geeft. Tijdens het brouwen worden gedroogde sinaasappelschillen en koriander toegevoegd.
De Verboden Vrucht heeft ook een eigen glas: bolvormig, met een gedraaide voet. Het bier valt onder de Hoegaarden bieren. Hoegaarden wordt gebrouwen in Brouwerij de Kluis te Hoegaarden en is eigendom van Anheuser-Busch Inbev, de grootste brouwer ter wereld. 

Het meest opvallend is het etiket. De afbeelding van Adam en Eva in het paradijs, op het moment dat Eva de vrucht aan Adam geeft, is gebaseerd op het schilderij van Peter Paul Rubens met de titel “Adam en Eva in het paradijs”. Op het etiket drinken Adam en Eva gezellig samen een biertje, vlak voordat ze het paradijs worden uitgetrapt. Blijkbaar vonden zij dat een aanvaardbaar gevolg. Het bier symboliseert de lust, de sensuele verleiding, het subtiele ondeugende van het seksuele verleidingsspel.
Het alcoholpercentage van dit biertje is 8,5%. Dit biertje hergist op de fles en heeft een zuurdere smaak waar je de alcohol goed in proeft.

Het bier werd in vorige eeuw aanvankelijk in de VS verboden omwille van het zogenaamde aanstootgevende en te lustvolle etiket. Op de flesjes staan Adam en Eva, bijna helemaal naakt en in een puriteins land als Amerika was dat toen absoluut taboe, ook al is het etiket gebaseerd op een schilderij van Rubens.

Alcoholpercentage: 
8,8%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Sensueel etiket met een naakte Adam en Eva (schilderij van Rubens) en bevat koriander.