Uitzet 1730 (Uitzet Kriekbier)

Uitzet 1730
Informatie

Uitzet werd reeds sinds 1730 gebrouwen door brouwer-herbergier Van Peteghem. In 1798 werd er zelfs een verhandeling over geschreven door dokter Wauters, die het geneeskundige krachten toeschreef. Over het ontstaan van de naam “Uitzet” wordt de anekdote verteld dat de brouwerij in brand stond en de dorpsbewoners kwamen de brouwer waarschuwen. Deze riep echter dat ze de brand niet onmiddellijk moesten blussen, maar eerst het bier uitzetten.


Uitzet 1730 is een blonde tripel met een alcoholpercentage van 6,8%. 1730 verwijst naar het jaar van het eerste Uitzet-bier.
Uitzet Kriekbier is een kriek met een alcoholpercentage van 7,5%. Per 100 liter bier wordt 30 kilogram Poolse krieken toegevoegd en dit fruit blijft zes maanden op het bier gelagerd alvorens het bier gebotteld wordt. Dit bier wordt in de microbrouwerij zelf gebrouwen.


Alcoholpercentage: 
6,8%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Aan uw uitzet beginnen wordt symbolisch gezegd als je op trouwen staat. Wie dit bier als dame aan zijn geliefde offreert geeft daarmee het signaal aan de Uitzet te willen beginnen en dat ze akkoord gaat met het samenwonen of trouwen. Symbolischer kan het niet.