Truffels

Truffels Bron commons.wikimedia.org

Een truffel is een kostbare zwam die onder de grond, op de wortels van verschillende soorten bomen groeit. De truffel wordt hoofdzakelijk verwerkt in de hogere gastronomie en wordt beschouwd als een delicatesse. Enkele bekende soorten truffels zijn:

    Zwarte truffel (Tuber melanosporum)
    Witte truffel (Tuber magnatum)
    Zomertruffel (Tuber aestivum)
    Wintertruffel (Tuber brumale)
    Chinese truffel (Tuber indicum)

Eekhoorns eten truffels en zijn belangrijk voor de verspreiding ervan. De passage van de sporen door hun maag-darmkanaal verbetert zelfs de kiemkracht. Ook varkens en wilde zwijnen zijn dol op truffels en worden dan ook gebruikt bij het zoeken naar truffels. Ook honden worden hiervoor getraind. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Truffel)

Truffels zijn – net als oesters – rijk aan eiwitten en hebben de naam een peperdure delicatesse te zijn. Casanova en Napoleon prezen de kracht van deze zwam als afrodisiacum.  Waarom men tuffels als afrodisiacum beschouwt, is wellicht ingegeven door haar muskusachtige en karakteristieke aroma. Truffels worden vaak opgespoord met behulp van zeugen, omdat de geur van truffels lijkt op die van de feromo¬nen (seksuele lokstoffen) van beren (mannetjesvarkens). Vrouwelijke varkens hoeven trouwens niet afgericht te worden om truffels te zoeken, zij worden aangetrokken door de ‘seksgeur’ van de beer. ( https://www.salusi.nl/voeding-seks-... )
Truffels bevatten veel fosfor, natrium, kalium, calcium, magnesium, ijzer en proteïnen.  Witte en zwarte truffels schijnen dezelfde sterke, prikkelende werking te hebben.

Truffels zijn zacht, exotisch maar ook duur; ze kunnen een maaltijd net dat beetje meer geven en alleen al de luxe van de dure maaltijd kan seksueel opwindend werken. Wanneer iemand truffels voor je klaarmaakt of voor jou bestelt in een gerecht is dit wel grote liefde, beweert men. Waarschijnlijk draagt het idee dat je iets bijzonders eet bij aan een gevoel van gelukzaligheid en opwinding.
 

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant