Triporteur Kinky Berry

Triporteur Kinky Berry
Informatie

 

Een full option fruit bier. Er is een troebele (schudden als een witbier) en een niet troebele versie. Dit is een niet naar snoepwinkel ruikend zoet fruitbier, maar een zuiver en complex brouwsel waarbij meer als 20 ingrediënten gebruikt worden. Een unieke creatie afgewerkt met een lichte dry-hopping. Een bier met een verfrissende zurige toets van het fruit. Vrij van kunstmatige zoetstoffen of aroma's! Eén brouwsel bevat 4.5 ton fruit. De suikers zijn afkomstig van blauwe bessen, zwarte bessen, vlierbessen, appelen, peren, kersen, geroosterde blauwe bessen en banaan, want ja, dat is ook een bes!
Dit fruitbier heeft een alcoholpercentage van 6,9% en een verleidelijke rode kleur.

Hop

We gebruiken voor dit bier hopsoorten met een gekend bessen aroma. Saphir hop tijdens het koken en Topaz hop als dry hopping. Aanvullend wordt er gebruik gemaakt van gedroogde citroenschillen, bittere sinaas, koriander en jeneverbessen.

Suiker

Er wordt geen suiker of kunstmatige zoetstoffen toegevoegd. De suikers zijn afkomstig van blauwe bessen, zwarte bessen, vlierbessen, appelen, peren, kersen, geroosterde blauwe bessen en banaan, want dat is nu eenmaal ook een bes.

Gisting

BOM gist, Bier van hoge gisting met hergisting in de fles.

Proeverij

Het bier komt uit een fles met een kroonkurk en eenmaal uitgeschonken in het glas is de kleur gisttroebel donker rood en is er in het glas geen bezinksel te zien.

De schuimkraag heeft een fijne romige roze structuur, die stabiel en gelijkmatig is verdeelt en na een paar minutjes weg zakt tot een klein blijvend laagje in het glas. Tevens is het schuim wand klevend. Na het inschenken is er in het glas veel koolzuuractiviteit te zien en bij het proeven komt er in de mond een prikkelend gevoel naar voren.
De geur die gelijk opvalt is een muffe geur. De andere geur die ook waarneembaar is, is een fruitachtige geur. De smaak van het bier is zoet en het bier heeft een gistbitterheid. De nasmaak heeft een zwarte besachtige boventoon en verder komt er een kersenachtig en metaalachtig gevoel naar voren in de mond.

Bronnen

http://www.mjchermans.nl/bieren/bier.asp?name=7512

http://bombrewery.com/nl/brews

https://www.ratebeer.com/beer/triporteur-kinky-berry/321690/

 

Alcoholpercentage: 
6,9%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

Bevat afrodiserende ingrediënten

Extra informatie

Total Loss en Kinky Berry, niet alleen unieke namen maar ook unieke smaken, vanzelfsprekend van een unieke Brouwerij! Deze twee bieren zijn pareltjes van de BOMBrewery, dit staat voor Belgische Originele Moutbakkeij en brouwerij.
Vroeger beschikte elke brouwerij over een eigen mouterij. De BOMBrewery bakt als eerste echte moutbakkerij zijn mouten zelf. Deze zijn allemaal nieuwe mouten die ze stuk voor stuk speciaal ontwerpen, uniek en artisanaal huisgemaakt.

Bier brouwen en mout bakken kan alleen met kwalitatieve en bij voorkeur authentieke grondstoffen. Dat is absoluut noodzakelijk om tijdens het moutbakken of brouwen iets nieuws te creëren.
De gebruikte BOM grondstoffen passen allemaal in een groter geheel. Er is niet een bepaald overheersend ingrediënt.
Kunstmatige aroma’s of zoetstoffen worden door BOMBrewery nooit gebruikt. Wat je proeft en ruikt is echt!Het bakken van mout of granen om zo op maat gemaakte speciaalmout te creëren is uniek in de wereld.
Men start met al of niet gemoute granen die op verschillende temperaturen worden gebakken of geroosterd in functie van het beoogde bier. Tijdens het bakken worden vaak andere ingrediënten toegevoegd. Op die manier zijn de mogelijkheden oneindig.
Precies voor dit doel werd een koffiebrander volledig omgebouwd volgens de strikte kwaliteitseisen van BOM. Alle BOM bieren ondergaan hergisting op fles. Vooraleer het bier op de fles gaat, wordt een kleine hoeveelheid suiker en gist aan het bier toegevoegd.
Alle suiker wordt door de gist opgegeten en omgezet in een beetje alcohol en koolzuurgas. De fles is afgesloten en het koolzuurgas kan nergens naar toe: het lost op in het bier totdat het flesje geopend wordt. Hierdoor krijg je bij het openen van de fles belletjes in het bier en ontstaat er een mooie schuimkraag.