Tits

Tits
Informatie

Er zijn blijkbaar twee brouwerijen die bier uitbrengen met de naam 'Tits'. De ene Waalse brouwerij noemt het gewoon 'Tits'. De andere Nederlandse brouwerij gebruikt het als afkorting voor "Three idiots tripled spiced"

Hier bespreken we de Waalse versie. Heel veel is er over het bier niet bekend. Er is een Facebookpagina https://www.facebook.com/titslabiere/

Als beschrijving lezen we "La TITS est une bière spéciale belge purement artisanale brassée à partir de 2 malts d'orge et de blé. Son goût est rehaussé par 3 différents houblons." De brouwerij ligt in Verviers Chaineux

De Tits is een lokaal gebrouwen blonde Tripel gebrouwen met slechts 2 mouten, gerst en tarwe en 3 verschillende hopsoorten. Het biedt  een subtiele bitterheid in de afwerking. Dit bier wordt gebrouwen in de regio Luik, land van Herve is het gevolg van de evolutie van een recept dat wordt bijgesteld  voor bijna 5 jaar.

 
Alcoholpercentage: 
7,5%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

Tits is het Engelse schuttingswoord voor 'borsten'. Het etiket is ook vrij sensueel met een getekende zwoele dame waar de tepels van haar borsten in haar volle boezem net zichtbaar worden.

 
Extra informatie

Er bestaat ook een variant Tits Pompette