Stoute Gijt

Stoute Gijt
Informatie

Dit is een imperial stout van brouwerij de Natte Gijt. Het heeft een heerlijke koffie smaak (en bitterheid!). Verder mooie tonen van hout, drop en wat chocolade. Een perfect bier om te combineren met donkere chocolade!

Brouwerij de Natte Gijt is ontstaan doordat men plezier beleeft aan bier en dat wil men met mensen delen! Jaren geleden maakte men het eerste brouwsel en het kwam uit een potje. Wel leuk, maar men wilde meer.

De brouwers zijn op ontdekkingsreis gegaan in de bierwereld. Proeven, brouwerijen bezoeken en er over lezen. Daarna kwamen de bierfestivals en werden er zelfs vakanties aan besteed. Inmiddels is men overgestapt naar het echte brouwen, maar dan wel alleen voor hen zelf. De reacties uit de omgeving waren heel leuk en ze deden mee met wedstrijden. In mei 2011 werden ze Nederlands Kampioen Bierbouwen 2011. Dat was het laatste zetje om een bier op de markt te brengen.

Helaas was het niet mogelijk om grote hoeveelheden in de eigen installatie te brouwen. Dat betekende een zoektocht naar een geschikte brouwerij waar ze gebruik van mochten maken. Deze hebben ze gevonden en is gevestigd in Kaatsheuvel: Brouwerij de 3 Horne.

Rudy staat voor het bier. Hij maakt de recepten en zorgt dat de bieren in orde zijn. Marc zorgt voor de verkoop en klantrelaties. Prima verdeeld, ieder moet doen waar hij goed in is!

Brouwerij de Natte Gijt is niet opgericht om groot kapitaal mee te verwerven, maar om mensen kennis te laten maken met bieren die verrassend smaken. Van dit bier moet je kunnen genieten met je vrienden, bier moet plezier brengen!

Er is ook nog 'Hop met de gijt' en 'Vredesgijt'

Alcoholpercentage: 
8,8%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Sensuele verantwoording

Stoute Gijt is een symbolische verwijzing. Uiteraard bedoelt men dat het gaat om een 'Stout', maar in overdrachtelijke betekenis zou het ook wel een subtiele verwijzing kunnen zijn naar de intenties van de dame die tegenover jou zit...Ook de naam van de brouwerij is een duidelijke sensuele verwijzing...