Stout Mokke

Stout Mokke
Informatie

Het gaat snel bij onze vrienden van de Antwerpse huisbrouwerij Bieren Cabardouche. Eind vorig jaar lanceerde Cabardouche haar eerste bier, Escort Deluxe. Nog geen half jaar later brengt ze twee nieuwe bieren uit: Blonde Stoot en Stout Mokke. Ze zullen voor het eerst te proeven zijn in hun nieuwe pop-upshop Olala in de Statiestraat in Berchem.

Stout Mokke is het andere uiterste: een intens zwart bier van 9% alcoholvolume, met een satijnen en romige schuimkraag, veel koffie en een zweem van chocolade. “Ook hier zorgt het gebruik van haver voor een specifieke toets: het stevige bier krijgt er een zijden mondgevoel van, wat de intense smaken in balans brengt. Stout Mokke is de mysterieuze griet van aan de toog, waar je veel te lang bij blijft plakken omdat ze zo anders is dan al de anderen. Met een rokerige mokkageur, een romige smaak met toetsen van bittere chocola en een lange nasmaak slaagt Cabardouche er in om een evenwichtige stout te maken.”

Alcoholpercentage: 
9%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Sensuele naam : Stout Mokke, doet denken aan een stout, ondeugend sexy meisje. Als afrodiserend ingrediënt zien we haver, met een toets van koffie en chocolade.

Extra informatie

Praktische info
Olala – bier en chocola –
Statiestraat 126
2600 Berchem