Spontanbasil

Spontanbasil
Informatie

Beschrijving + uitzicht: Goudblonde lambiek. Collaboration brew van Lindemans en Mikkeler. Belgische Oude Geuze, blond bier van spontane gisting, op basis van (1 en 2 jaar oude) lambiek, op hout gelagerd, met hergisting in de fles, ongefilterd. Een blend van 1 jaar en 2 jaar oude lambiek waaraan een stevige portie verse basilicum werd toegevoegd om zijn unieke geur en aroma af te geven aan het bier.

Ingrediënten: Gerstemout, ongemoute tarwe, overjaarse hop, verse basilicum, water.

Geur: Zure toetsen typisch aan geuze en een uitgesproken basilicumgeur.

Smaak: Zachte, typische smaak van geuze afgewisseld met een sterke basilicumsmaak die wat zoete toetsen meegeeft. Er komt een lichte, wrange bitterheid naar boven (van de lambiek of van de basilicum) maar die op zich niet storend. Fel groen gekruid van smaak, in combinatie met een fijn zurige Brettanomyces zurigheid en een lichte doch scherpe bittere toets (van de basilicum of de lambiek?), niet echt volmondig, wel vol smaak, die lang blijft hangen. De basilicumsmaak blijft ook vrij lang hangen. Ideaal om te combineren met eten (tomaat-mozzarella hapje of sterk gekruide oosterse gerechten.

Brouwerij Lindemans / Brouwerij Mikkeler (Vlezenbeek)

Bronnen :

https://pieterproeft.wordpress.com/2015/05/28/spontanbasil/

https://lambikstoemper.wordpress.com/2015/05/28/lindemans-spontanbasil/

 

 

Alcoholpercentage: 
6%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Sensuele verantwoording

Bevat basilicum als afrodiserend ingrediënt