Vlaams roodbruin

Alfoncine

Alfoncine is een Belgisch biologisch bier, gebrouwen door Brouwerij Strubbe te Ichtegem in opdracht van Biofresh Gavere. Het bier is doorheen het land verkrijgbaar in biowinkels.

Alfoncine is een robijnrood bier van hoge gisting met nagisting in de fles en een alcoholpercentage van 8,5%.

Florilège d’Hibiscus

Florilège d’Hibiscus is een roodbruin bier van hoge gisting met een parfum van hibiscus. Het heeft een alcoholpercentage van 9%.

Jopen Koyt

In de Middeleeuwen gebruikten de mensen veel kruiden in gerechten en dranken. Zij konden daarmee smaakafwijkingen die zij hadden opgelopen door infecties als griep en verkoudheid verdoezelen. Maar sommige kruiden hadden ook roesverhogende en bedwelmende eigenschappen.  Gagel vormde in de Middeleeuwen het hoofdbestanddeel van bier. Met de "gruut" of "gruit" werd het bier op smaak gebracht.

Koyt

Zwaar donker, 8,5% - 33cl fles

Jopen Koyt – Zwaar Gruitbier, 8,5% – 33cl

Smaakbeschrijving
Dit roodbruine bier heeft een sterk kruidig (menthol)aroma en een zacht zoete smaak. De donkere mout zorgt voor karameltonen. In de nasmaak komt het kruidige aspect wederom naar voren.

La Prime

La Prime is een roodbruin winterbier van 8,5%.

My bloody valentine

My Bloody Valentine is een Iers-Britse shoegazeband ontstaan in 1984. De band bestond uit gitarist/singer-songwriter Kevin Shields, drummer Colm O'Ciosoig, bassist Debbie Googe en gitarist/zangeres Bilinda Butcher. De groep stopte in 1995 en kwam terug samen in 2007.

Verboden vrucht

Naar het schijnt was Adam destijds nogal teleurgesteld toen de slang hem een appel aanbood. En we kunnen hem begrijpen. Deze Verboden Vrucht is dieprood, zacht-zoet, strelend en vol in de mond. Hij wordt gebrouwen met gebrande mout en hop, en heeft dat typisch kruidige plantenaroma (website De Kluis)

Abonneren op Vlaams roodbruin