Tarwebier(witbier)

Belgian Framboises

Met zijn lichtroze en witte schuimkraag bewijst Belgian Framboises eens te meer dat witbier een frisse toets geeft aan fruitige bieren. Zijn neus is uitermate origineel. Het aroma van frambozen en zwarte aalbessen werd op subtiele wijze samengesteld, hetgeen zorgt voor een overheerlijk resultaat.

Belgian Kriek

Belgian Kriek wordt volgens een originele techniek van de Brasserie Lefebvre bereid op basis van een mengsel van witbier en vruchtensap. Voor dit bier werd 15% zure kersen gebruikt. Het witbier zorgt voor de verfrissende zachtheid en smeuïge schuimkraag, de zure kersen voor de schitterende rode kleur, de lichtzure toets en het fruitige boeket.

Belgian Pêches

Wat als een brouwer beslist de kwaliteiten van een witbier te combineren met die van een zongerijpte perzik? Wel, het resultaat is de Belgian Pêche! Dit koperkleurige bier met rode toetsen wordt gekenmerkt door een aroma van perziken en exotische vruchten zoals mango en passievrucht. Al deze aroma’s zijn merkbaar aanwezig in dit rijkelijk gesuikerde bier.

Big Beautiful Wheat (Hailstorm)

Een stevig witbier van 5%.

Blanche des Honnelles

Blanche des Honnelles is een Belgisch witbier van hoge gisting.  Het bier wordt sinds 1991 gebrouwen in Brasserie de l'Abbaye des Rocs te Montignies-sur-Roc. Het is een blond troebel bier met een alcoholpercentage van 6% (16° Plato).

Blanche du Paradis

Dit Canadese bier (Quebec Canada), gebrouwen door Brasserie Dieu du Ciel is een witbier Belgian style van 5,5% alcohol.

Canaille

Canaille is een Frans woord voor boertig, vulgair, vlegel, etterbak, kreng..maar het kan ook symbolisch gebruikt worden om aan te geven dat de seks met deze dame onstuimig, wild en zonder grenzen zal gebeuren. Met dit bier wenst de dame op de foto aan te geven dat ze van aanpakken weet.

Floris Chocoladebier

Floris is een reeks van Belgisch fruitbieren op basis van witbier.  Floris verwijst naar Melle, dat bekend is voor zijn begonia’s. Deze bieren worden ook uitgebracht onder de naam Florisgaarden of Floris Garden beer. Sinds 1995 brouwt Brouwerij Huyghe te Melle deze fruitbieren op basis van hun witbier Floris Blanche.

Graanaapel

Weizen bier met toevoeging van granaatappel van Thuisbrouwerij De Zeeuwse Aap

Gruut Wit

De gruutbieren zijn gebrouwen op basis van (hoofdzakelijk) gerstemout maar bevatten geen hop, maar gruit of gruut, de oorspronkelijke kruiden die het bier zijn typische smaak moesten geven in de Middeleeuwen.  Daarbij werd niet alleen gezocht naar een (hopvervangende) bitterheid en andere smaak- en geurcomponenten, maar ook naar bewaarcapaciteit.

Pagina's

Abonneren op Tarwebier(witbier)