Spéciale Belge (Amber)

Dogfish Head Positive Contact

Positive contact bier is een combinatie van cider en bier.  Het bier is gebaseerd op een muziekserie van de makers.  Het bier bevat cider gemaakt van appels, mout van gerst en speltgraan, cayennepepers, koriander en wasabi. Het bier is eerder zoet, sprankelend, appelzoetheid/zurigheid, met de cayennepeper op de achtergrond. De gist smaakt sterk door, maar toch is het erg verfrissend.

Kwak

Pauwel Kwak is een amber Belgisch speciaal bier met hoog alcoholgehalte (8,4%). Het wordt gebrouwen door brouwerij Bosteels in Buggenhout, die reeds zes generaties in familiehanden is. Pauwel Kwak is een hoog gistend bier, amberkleurig, met een licht moutig aroma en een fruitige nasmaak.

Natte

Na de Zatte het oudste bier van Brouwerij ‘t IJ. De Natte is een zogenoemde dubbel, een Belgische soort van zachte donkere bieren. Doordat men deels donkere mout gebruiktet heeft de Natte een roodbruine kleur en een zacht geroosterde smaak met aardse tonen van bruine suiker, noten en pruimen. Afgemaakt met zachtbittere hop is dit een mooi gebalanceerd bier.

Shiimake paddestoelenbier

In lijn met de eeuwenoude Belgische traditie brouwt Mycelia als 15 jaar haar paddestoelenbier: Shimake. Het wordt

Abonneren op Spéciale Belge (Amber)