Lambic/Geuze

Blossomgeuze

Blossom Geuze is een 2 tot 3 jaar oude Lambic gerijpt op hout en geblend met 12 maanden oude Lambic en vlierbloesem.  Na hergisting op fles heeft deze geuze een specifieke geur en smaak namelijk het zurige van de lambic met de naturel en frisse aroma's van de vlierbloesem.

Het is een ideale aperitief en combineert met verschillende gerechten. 

Fantasia

Dit bier gebrouwen door de Upright Brewery in Oregon VS bevat perziken maar heeft daarnaast ook een sensueel etiket.

Fou'Fomme

Het was in 1998. Er heerste een vriendschappelijke sfeer, er werd lekker gegeten, kortom, het was een ideale gelegenheid om de wereld te verbeteren en eindeloos te fantaseren. De wereld verbeteren is een droom gebleven, maar een van onze fantasieën is werkelijkheid geworden.

Four Play

Dit bier wordt gebrouwen door de Upright Brewery in Oregon VS . Het is een gelimiteerde versie en het is moeilijk te zeggen of het bier nog verkrijgbaar is. Maar opvallend is toch het wel het etiket waar een mooie dame met blote borst op staat, iets wat in de VS op zich al heel bijzonderenswaardig is.

Framboise Belle-Vue

Belle-Vue Framboise is een fruitbier op basis van lambiek en heeft de smaak van frambozen. Het heeft een alcoholpercentage van 5,7%. Dit bier wordt geproduceerd sinds 1985.
Belle-Vue Framboise Extra, is analoog aan de Kriek Extra, een lichtere en zoetere variant. Het heeft een alcoholpercentage van 2,9%.

Framboos 3 Fonteinen

Lambiekbier met frambozen uit Beersel

Fruitig bierreke

Geur: Fruitig, met typische geuren van Lambic
Uitzicht: Mooi helder rode kleur vanwege het fruit.
Smaak: Amandel een lichte bitterheid maar vooral fruitsmaak.
Aroma’s: Krieken, bramen, frambozen, zwarte bessen, rode bessen en bosbessen
Mondgevoel: Zacht prikkelend volmondig.
Nasmaak: Lange afdronk, beperkte bitterheid

Kriek Belle-Vue

Belle-Vue Kriek is een bordeaux fruitbier op basis van lambiek. Het heeft een alcoholpercentage van 5,2%. Dit bier is het populairste van de lambiekbieren

Beschrijving: Fruitbier, op basis van 9 tot 15 maanden oude lambiek waarop krieken werden gemacereerd, van spontane gisting, ongefilterd.

Kriek Cantillon

Dat men in cafés soms kan kiezen uit 200 of 300 bieren is een recent verschijnsel. Vroeger schonk men alleen maar lokaal bier. Om de prijslijst toch een beetje langer te maken, bedachten de brouwers recepten op basis van fruit uit de streek. Het bekendste van de fruitbieren is ongetwijfeld de Kriek.

Kriek De Ranke

Kriek De Ranke is een Kriek van 7% vol. alc. die uniek is doordat de samenstelling gebaseerd is op 2 verschillende stijlen van zuur bier. Dit zijn de roodbruine stijl uit de streek Roeselare/ Kortrijk/ Oudenaarde en de Lambic uit het Pajottenland nabij Brussel.

Pagina's

Abonneren op Lambic/Geuze