IPA

Avocado cheescake IPA van La Bébauche

De Avocado Cheesecake IPA is een bier gebrouwen door La Débauche uit Angoulême.

Bittere bloemen

Belgian Ale stijl.  Gebrouwen door brouwerij Pirlot met een recept van Vleesmeester brewery. Het bier is een ode aan een boek van Jeroen Brouwers, "Bittere bloemen".

Bittere waarheid

Bittere Waarheid is een blond bitter bier van 11 vol% alcohol.

Hoogheid

Bier gebrouwen voor de band 'Uwe Hoogheid' Het bevat Simcoe, Citra en Amarillo hop. Oranjekleurig bier met een dikke witte schuimkraag.
Licht wazig. Moutige neus. Fruitig aroma's. Moutige aanzet met fruitige prikkels van mandarijnen zeste. Een beetje gistig. Afwisselende aromatische smaaktinten.

Hoppa Hontas

Hoppa Hontas werd gelanceerd half mei 2012 De naam verwijst naar Pocahontas, de indiaanse prinses. Het bier is een India Pale Ale. “India” doet denken aan “indiaans”, vandaar de link met de indiaanse. Hoppa verwijst uiteraard naar hop, die voor de bitterheid zorgt. Er worden verschillende varianten gebrouwen, telkens met een andere hopsoort.

I.P.A. van Brouwerij 't IJ

I.P.A. is een donkerblond bier met een uitgesproken hopsmaak. De afkorting staat voor India Pale Ale, van origine een Engelse bierstijl die ontstond toen de Engelse ales een hoger alcoholpercentage en steviger hoprecept kregen zodat ze de scheepsreis naar de koloniën konden overleven. Dit recept bleek een gouden vondst en werd al snel populair. In deze I.P.A.

Jopen Mooie Nel IPA

IPA werd in de tijd van lange zeereizen extra zwaar gebrouwen en extra gehopt zodat het in de koloniën gedronken kon worden. Ook in Nederland hadden we onze versie van de IPA oftewel ‘duraebel scheepsbier’ voor Nederlands-Oost-Indië. Via de Amerikaanse Craft Beer Revolution is de IPA teruggekeerd in Europa.

Kåååd

Geworpen vanuit de duisternis, maakt vrolijk en heet het licht van harte welkom!

Mashing Pumpkins

Twee Noord Hollandse speciaalbier brouwers hebben de handen in een geslagen om een bier te brouwen, dat tot nu toe nog niet door een andere Nederlandse brouwer wordt gebrouwen: Imperial Pumpkin Ale. Het bier wordt gebrouwen met pompoenvlees en veel kruiden, die normaal ook gecombineerd worden met pompoengerechten.

Ring Your Mother

Dit bier is een samenwerking tussen brouwerijen  Buxton, Oedipus en Rooie Dop. Het is gemaakt op basis van een recept uit de 19de eeuw..

Pagina's

Abonneren op IPA