Fruitbier

Allagash Coolship Cerise

Beschrijving: Amerikaans fruitbier (kriek) op basis van (2 jaar oud) spontaan gegist bier, 4 maanden gerijpt op eikenhouten vaten en vervolgens gemengd met een jonge versie van het bier. Brouwerij : Allagash Brewing Company (Portland, USA)

Ingrediënten: Mout, hop, Balaton & Montmorency krieken, water.

Amelander Streekbier


Amelander Streekbier wordt gebrouwen met Amelander Amelandfoto_bier-28cranberries. Deze cranberries worden in de duinen bij Ballum geplukt, in het gebied dat van oudsher bekend staat als “Bij ‘t roaie hek”. Ze worden geselecteerd en zorgvuldig schoongemaakt zodat alleen de beste cranberries in het bier komen.

Apassionada

Fruitbier van Edge brewery Barcelona. Het is een licht bier vermengd met hibiscusbloemen en passievrucht. Hibiscus of Althea struik is een heester.

Bacchus Kriekenbier

Bacchus Oud Bruin verrast door de fruitige en bloemige aroma’s. Dit bier neigt qua smaak naar wijn. De zurigheid, met toetsen van balsamicoazijn, is minder uitgesproken dan bij andere Vlaamse roodbruine bieren. Erg verfrissend, met een aangename afdronk. Naast de zurigheid valt de lichte karameltoets op door het gebruik van gebrande mouten.

Banana Mongozo

Het bier draagt het Max Havelaar keurmerk en  is het traditionele bier van de Massai, een stam die leeft in Kenia en Tanzania. De OK bananen vormen het voornaamste ingrediënt van dit bananenbier, dat daarom het Max Havelaar en fair trade keurmerk draagt. Het bier heeft de gele kleur van rijpe bananen. Het smaakt onmiskenbaar naar banaan en in de afdronk proef je het bier.

Bee Honey Ultima

Een blond bier met toevoeging van honing van de Hasseltse Imkerij Severi Marc. Het bier bevat de zoete toets van honing met licht kruidige aromaten. Dit blond bier geeft een warm mondgevoel. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6% en is te verkrijgen in flesjes van 33cl.

Belgian Framboises

Met zijn lichtroze en witte schuimkraag bewijst Belgian Framboises eens te meer dat witbier een frisse toets geeft aan fruitige bieren. Zijn neus is uitermate origineel. Het aroma van frambozen en zwarte aalbessen werd op subtiele wijze samengesteld, hetgeen zorgt voor een overheerlijk resultaat.

Belgian Kriek

Belgian Kriek wordt volgens een originele techniek van de Brasserie Lefebvre bereid op basis van een mengsel van witbier en vruchtensap. Voor dit bier werd 15% zure kersen gebruikt. Het witbier zorgt voor de verfrissende zachtheid en smeuïge schuimkraag, de zure kersen voor de schitterende rode kleur, de lichtzure toets en het fruitige boeket.

Belgian Pêches

Wat als een brouwer beslist de kwaliteiten van een witbier te combineren met die van een zongerijpte perzik? Wel, het resultaat is de Belgian Pêche! Dit koperkleurige bier met rode toetsen wordt gekenmerkt door een aroma van perziken en exotische vruchten zoals mango en passievrucht. Al deze aroma’s zijn merkbaar aanwezig in dit rijkelijk gesuikerde bier.

Blauwe bessenbier

Kleur: roodbruin
Smaak: Zoet, fruitig
Speciale kenmerken: gebrouwen met 15 % blauwe bessensap

Pagina's

Abonneren op Fruitbier