Donker

Abelardus dubbel

Adelardus is een Belgisch bier. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij Kerkom te Sint-Truiden.

Aphrodisiaque

De Aphrodisiac is een zwart bier met aroma's en smaken van vanille, donkere chocolade, bourbon<

Birrebier

Kleur: donker
Smaak: volzoetig bier
Speciale kenmerken: gebrouwen met echte Skendelse lindenhoning

Bon Homme

Hoewel de ingrediënten van de bieren van Brouwerij de Leite niet onmiddellijk afrodiserend zijn, kan je aan de verschillende bieren wel een mooi romantisch verhaal ophangen. Elke biernaam heeft namelijk een historie, waar je zelf met enige fantasie nog heel wat (amoureuze) taferelen aan kunt toevoegen. Bij info hieronder vind je het volledige verhaal van alle bieren.

Braam

Braam is een donker bier met een licht bittere smaak. Het is een initiatief van Leerbierig en in samenwerking met Morebeer gecreëerd. Vlak na de Flame Out is 55 kilo bramen toegevoegd. Deze worden in toom gehouden door de donkere mout. De hop en de bramen verzorgen een fruitige afdronk.

Brunette

Blondine en Brunette zijn twee bieren van 'Dehopduvel'. Brunette is een typisch Gents huisbier van de speciaalzaak Dehopduvel. 8,5% alcohol. Lichttroebel. Donkeramberbruin. Moutig, lichtbitter, zoet.

Chili Lakrids Porter

Deens bier van de Randers Bryghus.  Rond en zeer drinkbare portier met een evenwichtige en subtiele opwarming.

Donder

De Donder in de 7de Hemel! De donder is een uniek bier dat mede geinspireerd is door de Paddestoelerij. Er zijn op subtiele wijze paddenstoelen verwerkt in dit bier. Het donkere bier heeft hierdoor een vol en iets kruidig karakter gekregen. In de geur en de smaak een tikkeltje zoet met een bittertje en verder is drop herkenbaar.

Dulle Griet

Deze brunette is een dame die haar mannetje staat, maar ondanks haar krachtige aroma’s toch goed te temmen blijkt. Haar zoete geuren van drop en kandij gaan mooi samen met een mond vol fruit en kruiden. Deze vurige vlam is pittig van karakter maar mild in de omgang, een vrouw naar ons hart. 

Euleteul Winter

Euleteul is de Steinse benaming voor Sambucus Nigra, beter bekend als vlier. Voor de bereiding van dit bier wordt zowel de vlierbes als de bloesem gebruikt. Euleteul Winter is een krachtig bier, uitermate geschikt voor lange winteravonden.

Pagina's

Abonneren op Donker