Bokbier

Barbar Bok

Net als zijn grote blonde zus Barbãr is het oorspronkelijke recept van dit stevige bruine bier gebaseerd op mout, zachte tarwe en honing. Met zijn neus van honing- en kruidtoetsen is dit bier dan ook goed vergelijkbaar met Barbãr. Het verschil zit hem echter in de toetsen van fruit, mout en chocolade. Ook de alcohol is duidelijk, doch niet te nadrukkelijk aanwezig.

De Brandevoortse Hoeve

Het is een bokbier, gebrouwen met aardbeien, geplukt op het land van Habraken te Helmond.

Emelisse Hazelnoot bier

In 2012 hebben de brouwerijen Jopen, De Prael en Emelisse een leuke Notenbock serie uitgebracht. Drie verschillende bieren met 3 verschillende noot-soorten (www.spoelenmaar.nl/de-notenbock-serie/).

Jopen 4 granen bokbier

Met de komst van bokbier luiden we de herfst in. Jopen 4-granen Bok is een heerlijke robijnrode herfstspecialiteit. Aan de traditionele Haarlemse brouwgranen gerst, haver en tarwe is als extra graan rogge toegevoegd. Het resultaat is een vol gebrand bier met geroosterde en fruitige tonen. Perfect in evenwicht.

Jopen Notenbock Kastanje

Dit bier is een samenwerking tussen Jopen, De Prael en Emelisse. Alle drie de brouwers hebben een Bockbier met Noten gebrouwen, Jopen met Kastanje, Prael met Amandel en Emelisse met Hazelnoot.

Jopen vijgenbier

Dit bier is een samenwerking tussen Jopen, De Prael en Emelisse. Alle drie de brouwers hebben een Bokbier met Vruchten gebrouwen, Jopen met Vijgen, Prael met Dadels en Emelisse met Rozijnen.

Volle zoete, fruitige vijgensmaak met een moutige basis. Het aroma is rijp vijgen en chocolade en kokos tonen. Dit Vijgen Bokbier is veel zoeter dan de Jopen Bok, door de gebruikte vijgen.

La petite mort

Bourbon Barrel Aged La Petite Mort is een Belgische geïnspireerde Weissenböck gebrouwen als een gezamenlijk brouwsel van De Local Option en Centraal Waters Brewery in

Notenbock Amandel

Bier gemaakt met toevoeging van amandelen.

Kleur :bruinrood met een lichtbruine schuimkraag

Geur: zeer aangenaam amandelspijs, lichtzoet, en kruidig

Smaak: zoet, maar niet extreem. licht prikkelend, kruidig,

Nasmaak : licht bitter, maar verdwijnt snel.

Vruchtenbok dadels

De zoete tonen van dadels in dit robuuste bier slepen je mee in de sfeer van Duizend-en-een Nacht. De Oosterse wereld schrijft een ontgiftende en herstellende werking toe aan deze steenvrucht. "Wie de dag begint met dadels zal geen last hebben van gif of zwarte magie. Brouwerij de Prael vindt dat twee van haar dadelbieren per dag dat klusje ook wel kan klaren.

Abonneren op Bokbier