Blond

Abelardus Tripel

Adelardus Tripel is een blonde, ongefilterde tripel met een alcoholpercentage van 9%. Het bier werd op vraag van de stad Sint-Truiden en de Stichting “Abdij, Stad en Regio” gelanceerd ter gelegenheid de opening van de abdijtoren in Sint-Truiden op 1 mei 2005.[1][2] Het etiket vermeldt op de achterzijde "Haspengouwse Tripel".

Abt fundum

Luc Van Esch, de bezieler van De Columbus Beer and Liquor Company, is gekend om zijn uitgebreid gamma aan Zonderik bieren die een tijd lang werden gebrouwen door de proefbrouwerij. Momenteel worden de bieren klaargestoomd in de brouwerij Anders in Halen.

Arvum

Arvum is een blond bier. Het heeft een zoetige ondertoets en een overheersende bitterheid. Het bier wordt gebrouwen voor Herkenrode Boer

Aspergebier

Beschrijving: Artisanaal Belgisch blond (asperge)bier van hoge gisting, met hergisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, suiker, gist, kruiden, asperges, water.

Barbar

Barbãr is een goudkleurig bier met een smeuïge schuimkraag en een krachtige neus. De smaak van honing is duidelijk aanwezig en werd rijkelijk gecombineerd met toetsen van bloemen, kruiden en citrusvruchten. De aanzet is breed, maar niet zwaar dankzij het gebruik van zachte tarwe.

Beluga beer

Beluga bier is een blond bier gearomatiseerd met verveine en gember. Het bier wordt op unieke wijze gebrouwen met een versuikeringsproces (maisch-schema) dat speciaal voor Beluga is ontwikkeld. Door de toevoeging van de kruiden en het unieke brouwproces is een mooie balans ontstaan van een fris, doordrinkbaar bier dat toch een warm en mondvullend karakter heeft.

Bieken

Bieken is een Belgisch bier van hoge gisting.

Bloemenbier

Beschrijving: Belgian strong ale, van hoge gisting, met hergisting op fles.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, gist, bronwater, bloemen & planten.

Bloesem Bink

De naam Bink verwijst naar de bijnaam van de inwoners van Sint-Truiden: binken. Brouwerij Kerkom had een biergeschiedenis sinds 1878, maar staakte haar activiteiten toch in 1968. Na zijn pensioen besloot Jean Clerinx, een verwant van de oorspronkelijke oprichter, in 1988 toch weer terug te starten met een kleine, ambachtelijke brouwerij. Dit werd het begin van de Bink-bieren.

Blond zoetje

Het 'Blond Zoetje' is een zoet en uitnodigend winter(dessert)bier. Ze is uitnodigend als een wentelteefje bij het ontbijt op zondagmorgen. De 'Blond Zoetje' werd op smaak gebracht met een natuurlijk esdoorn aroma en enkele 'winterse' kruiden. Ze geeft je gegarandeerd een stoot warmte en genot bij het haardvuur.

Pagina's

Abonneren op Blond