Amber

Amborzijn

De Ambrozijn is één van de zwaarste, volste bieren die door ons worden gemaakt. De naam zegt het al, dit bier is bereid met onze eigen honing. Daartoe zijn in onze tuin enkele bijenkasten geplaatst. Ambrozijn is, vol, zacht en met een subtiel aroma van honing. Het meest 'goddelijke' bier uit Stein!

 

Blote kontenbier

Dit bier werd gebrouwen door de Maasland Brouwerij Oss Nederland. Het is een amber ale van 5,5%. Het is onduidelijk of het bier nog gebrouwen wordt omwille van het stopzetten van de (micro)brouwerij. Het is onduidelijk of andere brouwerijen dit bier overnamen : JANTJES bieren worden tijdelijk gebrouwen bij ST. SERVATTUMUS te Schijndel en bij HUISBROUWERIJ MIEGHELM te Sint-Michielsgestel.

Blozende Bettie

Smaakbeleving

De Blozende Bettie, onze rode robijn, is een speciale amberkleurige tripel. Een fris zoete verleiding met een karamel smaak en een lichte toets van kruidnagel. Een speciaalbier met veel diepgang.
Rode robijn

Bon Secours Myrtille

Beschrijving: Artisanaal Belgisch fruitbier (bosbessen), rood bier van hoge gisting.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, gist, bosbessensap, water.

Cuvée Jeun'homme

Alle bieren van brouwerij de Leite kunnen sensueel uitgelegd worden (met een beetje fantasie)

Dogfish Head Positive Contact

Positive contact bier is een combinatie van cider en bier.  Het bier is gebaseerd op een muziekserie van de makers.  Het bier bevat cider gemaakt van appels, mout van gerst en speltgraan, cayennepepers, koriander en wasabi. Het bier is eerder zoet, sprankelend, appelzoetheid/zurigheid, met de cayennepeper op de achtergrond. De gist smaakt sterk door, maar toch is het erg verfrissend.

Elfique

Bovenop de heuvels bij Aywaille in de buurt van Remouchamps ligt de microbrouwerij Elfique.

Extase

Dit bier van De Dochter van de Korenaar heeft een sensuele naam. Je geraakt in extase van het bier en misschien ook van iets anders. 

Gebrouwen met 14 verschillende hopsoorten, zowel Europese als Amerikaanse, toegevoegd in diverse stadia van het brouwproces door middel van mashhopping, first wort hopping, late wort hopping and 2 maal dry-hopping.Hopintensiteit verzekerd!

Femme Fatale

‘Leite’ is een verbastering van het woord ‘laagte’ en zou ook duiden op een plaats in Ruddervoorde waar een beek langs de Leitemolen stroomt, niet ver van de brouwerij. Luc Vermeersch, de oprichter van brouwerij De Leite experimenteerde al in 1997 in een huisje in de tuin met een kleine brouwerij, capaciteit 30 liter, die hij had aangekocht in Finland.

Fils à papa

Alle bieren van brouwerij de Leite sensueel uitgelegd (met een beetje fantasie)

Pagina's

Abonneren op Amber