Shiimake paddestoelenbier

Shii make bier
Informatie

In lijn met de eeuwenoude Belgische traditie brouwt Mycelia als 15 jaar haar paddestoelenbier: Shimake. Het wordt vaak aangeduid als 'paddenstoel bier', omdat het delicaat is op smaak gebracht met shii-take extract.

Shimake is licht getint amber, heeft een full body aan het gehemelte, een lichte zweem van honing en een volle afdronk, die vooral door de shii-take paddestoelen komt. De shii-take is niet duidelijk aanwezig en zal alleen als zodanig worden herkend door kenners.

Oorspronkelijk werd het bier ontwikkeld als een gezamenlijk project tussen Mycelia en de Universiteit van de KAHO Sint-Lieven Brewer's in Gent als partners in een fermentatie studie. Ondertussen werd het bier gewaardeerd door een groot aantal bierliefhebbers over de hele wereld. Het bier is vooral bestemd voor export.

Alcoholpercentage: 
9%
Kenmerken
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Sensuele verantwoording

Paddestoelen gelden als afrodiserend ingrediënt