Shatavari (vrouwenginseng)

Shatavari Bron medindia.net

Asparagus racemosus is een plant uit de aspergefamilie (Asparagaceae) die voorkomt in India en de Himalaya tot een hoogte van 1300 à 1400 meter. Het is een klimplant, die 1 tot 2 meter lang kan worden. De sheuten worden soms wel gegeten, min of meer zoals de asperge.  In de Ayurvedische heelkunde is shatavari een belangrijk kruid voor de vrouw. De wortel wordt als rustgevend middel gebruikt en helpt het lichaam van de vrouw in balans te houden. Het kruid wordt vooral als afrodisiacum gebruikt en zou de vruchtbaarheid bevorderen. Hiertoe wordt het extract van de wortel en bladeren gebruikt, die verschillende soorten saponine bevatten. Het extract zou een rustgevende werking hebben en goed zijn voor de ademhaling, de spijsvertering en de vrouwelijke geslachtsorganen. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Shata...)

Shatavari wordt wel de Ginseng voor vrouwen genoemd. Uit klinisch onderzoek is gebleken dat Shatavari een ontstekingswerende en versterkende werking heeft op de eierstokken en de baarmoeder. Het poeder wordt toegepast bij onvruchtbaarheid, menstruatie en menopauzebezwaren. Tijdens de zwangerschap werkt het toniserend, na de zwangerschap bevordert het de melkvorming. Shatawari wordt ook wel Shatuli of Vrishya genoemd . In Nepal is het Kurilo. De naam Shatawari betekent genezer van honderd ziektes, shat is honderd en vari genezer.

Het poeder van de wortel is een belangrijk regeneratiemiddel en tonicum dat al duizenden jaren wordt gebruikt. Het is bijzonder voedzaam, verzachtend en kalmerend en heeft een positieve invloed op de vochthuishouding. Shatavari toniseert de slijmvliezen, bevordert de melkvorming gedurende het zogen en voedt en zuivert het bloed.

(http://mens-en-gezondheid.infonu.nl...)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant