Schieve tabarnak

Schieve tabarnak
Informatie

Dat er in Brussel al eens iets ‘schief’ loopt is wel algemeen gekend. Zo kreeg architect Joseph Poelaert bij het ontwerp en de bouw van het monumentale justitiepaleis te Brussel zich de term ‘schieven architek’ aangesmeerd door de bewoners van de Marollen. Hij had namelijk voor dit stukje protserigheid een deel van de Marollen weggevaagd en hiermee waren de marolliens uiteraard niet opgezet. Dit verklaart het eerste deel van de naam van het bier, het tweede deel van de naam zou zoveel betekenen als fuck in Canadees slang dus, eh, scheve fuck of iets dergelijks….

Dit bier is namelijk een samenwerking tussen de Brusselse bier architecten van De La Senne en de Canadese brouwers van Trou du Diable. In 2011 kwamen ze een eerste maal samen om dit bier te brouwen, in 2014 werd deze 2de versie gebrouwen.

Oog: Oranje blond – amber, troebel. Ivoren kraag, romig van structuur.

Neus: Fruitig en floraal hoppig, fijn aromatisch. Pompelmoes, zeste van pompelmoes en perzik, perzikhuid en een klein vleugje granige moutigheid.

Mond: Romig in de mond, medium body maar vlotjes drinkbaar. Medium carbo, lichte prikkel. Bittere pompelmoes fruitigheid. Licht zeperige hop. Achtertoon van mout. Heel droge afdronk met nablijvende bitterheid. Goed doordrinkbaar ondanks zijn stevige bitterheid, de droogheid doet drinken.

Etiket: Een mooi stukje artwork van de huisontwerper van De La Senne.

Schieve tabarnak

(http://belgianbeergeek.be/2014/07/0...)

Alcoholpercentage: 
6,3%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

Ietwat mysterieuze naam. Ook de houding van de personen op het etiket is ietwat speciaal. Je zou zeggen dat ze een romantische houding hebben, maar als je de figuren bekijkt zit er toch niet veel romantiek in... maar je weet maar nooit als je de betekenis van tabarnak hierboven leest.

Extra informatie