Saison Dell’Aragosta

Lobster beer
Informatie

Van pizzabier, chocoladebier en oesterbier, het kan niet gek genoeg wat betreft smaken van het goudgele gerstenat. En voor de liefhebber is er nu dus ook kreeftbier, gemaakt van echte kreeft. Het bier wordt gebotteld onder de naam Saison Dell'Aragosta en is een inventie van de Oxbow Brewery in het Amerikaanse Maine, waar naar verluidt de beste lobster-rolls ter wereld vandaan komen. 

Saison Dell’Aragosta is geïnfundeerd met elementen van de kreeft, gekruid met zeezout. Het brouwsel wordt gemaakt door levende kreeften te koken in de wort, de suikerige, waterige oplossing die een tussenproduct vormt in de bereiding van bier, van whisky, jenever en andere alcoholische dranken op basis van granen. Het resultaat is ‘een lichte, citrusachtige pils met een zoetige smaak die liefhebbers van kreeft meteen zullen herkennen.’

Tot nu toe zijn er zo’n 3.000 kreeftbiertjes geproduceeerd door Oxbow, die vooralsnog alleen in de buurt van de brouwerij worden verkocht. Het zal ons echter niets verbazen als een soortgelijk kreeftbiertje volgend jaar gewoon wordt geserveerd in jetset-oorden als St. Tropez en Marbella.

Alcoholpercentage: 
4,5%
Kenmerken
Soort bier:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Gemaakt met kreeft