Rucola sla

Rucola Bron mooiemoestuin.nl

Rucola of raketsla (Eruca sativa) is een eenjarige plant die behoort tot de Kruisbloemenfamilie (Cruciferae oftewel Brassicaceae). De plant komt van nature voor op het noordelijk halfrond en in Zuid-Amerika. Rond 1980 is rucola ook in Noord-Europa in de belangstelling gekomen. In 1981 is rucola door de firma Tubbergen in Nederland geïntroduceerd.[bron?] Ook grote zandkool wordt wel als rucola verhandeld. In het Middellandse Zeegebied wordt rucola al sinds de middeleeuwen geteeld.De jonge plantjes worden als smaakversterker gebruikt in sla en rauwkost en de kiemplantjes worden ook op brood gegeten. Ook kan rucola gestoofd worden. Rucola heeft een hoog vitamine C gehalte, maar ook een hoog nitraatgehalte en moet daarom niet in grote hoeveelheden gegeten worden. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Rucola)

Deze pittige sla wordt al eeuwen geroemd om zijn stimulerende effect. Maar nu blijkt ook dat de mineralen en antioxidanten in rucola goed zijn voor je seksuele gezondheid. Die bestanddelen voorkomen immers dat ons lichaam te veel milieuvervuilende stoffen opneemt, want die zouden een negatieve invloed hebben op ons libido. (http://www.flair.be/nl/seks/262035/...)

Vergillius, de dichter uit de antieke Romeinse tijd, schreef over rucola dat het de slaperige mensen seksueel opwindt. Met andere woorden: rucola is een afrodisiacium. Het werd in een gemengde sla gegeten omdat de meeste andere slasoorten de afrodisiacwerking van rucola neutraliseert. Rucola smaakt een beetje scherp; het doet denken aan de smaak van rode peper, alsof het er tegenaan gelegen heeft. Het is daarom een slablad wat de hele sla pittiger smaakt. Dit langgevormde en ingekartelde slablad met lichtscherpe walnootsmaak kan een salade heerlijk opvullen. In rucola zitten net zoals in de meeste bladgroente weinig calorieën maar er zitten wel veel voedingsstoffen in. Daardoor kun je het gerust gebruiken als je op gewicht wilt blijven of wilt verminderen in gewicht. (http://mens-en-gezondheid.infonu.nl...)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant