Roos

Roos Bron sodahead.com

Rozen zijn bloemplanten die tot het geslacht Rosa behoren. Er komen ongeveer 300 soorten in het wild voor. Daarnaast bestaan er vele veredelde vormen (cultivars). De vrucht van de roos heet rozenbottel. Rozen worden al sinds duizenden jaren geteeld om hun schoonheid, en in de oudheid gebeurde dat in China en Afrika, door de Grieken, Romeinen en Egyptenaren.

Rozenwater is ook van belang voor de farmaceutische industrie: de bloemblaadjes van de Rosa gallica vormen een basis voor medicinale toepassingen. Van de vrucht van de roos, de rozenbottel, worden rozenbotteljam en -siroop bereid (Roosvicee). De jam is rijk aan vitamine C. Voor de bereiding van rozenbotteljam worden vooral de vruchten van de hondsroos (Rosa canina) gebruikt. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Rozen)

De roos is eveneens een uitermate geschikte liefdesbloem. Van de roze rozenknop bij de eerste onschuldige verliefdheid, de dieprode roos der hartstocht en trouw tot de gouden roos van rijpe liefde, rozen worden gebruikt in diverse rituelen. Vooral de bloedrode roos staat voor moed, liefde en opoffering.  Bij Valentijn is een rode roos het liefdessymbool bij uitstek, maar ook op eender welke dag van het jaar toont de gever er zijn liefde voor zijn geliefde voor.   De kleur van de roos is van belang in de liefdeskunst.  Rood staat voor passionele liefde en romantiek, eenheid en verleiding. Rose  gaat voor waardering, bewondering, tederheid en sympathie maar ook voor geheime liefde. Wit als roos drukt spiritualiteit, liefde, puurheid en onschuld uit.  Geel staat voor vreugde en uitbundigheid.

De schijnvrucht van de roos, de rozebottel, staat symbool voor wachten; wachten op de geliefde. Dit is het symbool voor de vrijgezellen. (http://www.degroenekruidhof.nl/symb...)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant