Polyamorie

Polyamorie
Informatie

Polyamorie wordt omschreven als het onderhouden van liefdesrelaties met twee of meer geliefden die daar ook mee instemmen. Maar verheug u niet op aanstootgevende tekeningen die bepaalde psychologen het schaamrood op de wangen zouden geven. Neen, Oedipus Brewing heeft een zeer kleurrijk universum in het leven geroepen waar alle bieren bontgekleurde etiketten meekrijgen. De verpakkingen lijken zo weggelopen uit een kinderwinkel, denk aan doosjes vingerverf, boetseerklei en wascokrijtjes. Alleen zal je geen polyamoriekrijtjes of -klei vinden bij de lokale speelgoedboer. Dit bier heeft zijn benaming te danken aan de kruising van verschillende oedipusbieren, want het is oké om meer dan één bier lief te hebben.

Het bier zelf krijgt het etiket ‘Mango Sour’ mee. Bij het uitgieten wordt snel duidelijk waarom deze fruitsoort op het etiket vermeld wordt. Het is een flink gehopt bier. Het ruikt hoppig, zeer fruitig in dit geval, eerder een snoepje dan een biertje. Mango- en citrustoetsen komen je al snel tegemoet terwijl je het lichtblonde bier aan een eerste visuele inspectie onderwerpt. Je neus laat je niet in de steek, want wanneer je het glas aan de lippen zet, wordt al snel duidelijk dat liefhebbers van bittere gehopte bieren eraan zijn voor de moeite (ibu 15!). Dit bier kan je onderbrengen bij de frisse en fruitige dorstlessers. Er zit zeker een zure toets in, maar verwacht je niet aan de melkzuurtoetsen van Vlaams Oud Bruin. De mango en de zure toetsen houden elkaar wel in balans waardoor dit bier zich uitstekend leent tot het lessen van dorstige kelen tijdens een zomerse barbecue. Met zijn 5% laat de Polyamorie liefdevol toe dat je op dezelfde avond nog een ander biertje liefhebt.

Bronnen

https://www.onderox.be/ontspannen/helemaal-op-smaak/liefde-is-samen-bieren-proeven-met-valentijn-234749/

 
Alcoholpercentage: 
5%
Kenmerken
Soort bier:
Hergist op fles:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Polyamorie doet denken aan het onderhouden van meerdere liefdesrelaties. In dit geval is het een mengelin van Oedipusbieren, maar als je aan polyamorie voor je relatie denkt, kan het een idee zijn om dit biertje op café voor je partner te bestellen. Subtiele hint?

 
Extra informatie