PMPRNL Pimpernelle Jessenhofke

Pimpernel Jessenhofke
Informatie

Jessenhofke Pimpernelle  is een amberblond bier van hoge gisting van  8% Alc.met nagisting op fles.  Gert Jordens (46), kleinzoon van een Hasseltse jeneverstoker, is de man achter Jessenhofke. Jessenhofke Pimpernelle (8%) is tot stand gekomen in samenwerking met kruidenkweker Sanguisorba uit Ranst. 

Gert voegde aan zijn tripel extra kruiden van Sanguisorba toe en brouwde een bier dat volgens de website (http://jessenhofke.be/pmprnl/ ) jou de moed en kracht zal geven om jouw liefde in al haar schoonheid te laten zien. Het is een blond bier met een licht rode toets en aroma’s van citrus en aarde deinen uit in een droge bitterheid die lang blijft duren. Ingrediënten:water, gerstemout*, tarwemout*, hop challenger*, goldings*, fuggles*, ongeraffineerde rietsuiker*, pimpernelle*, bonenkruid*, hyssop*, tijm*, mirthe*, knoflook*, hoge gisting, nagisting op fles en niets anders.

Alle gebruikte Belgische biologische hoppen zijn van Joris Cambie uit Poperinge. Het volgens de website sensuele bier om te behagen bevat inderdaad heel wat kruiden die bekend staan omwille van het lustopwekkende karakter. Denken we daarbij aan bonenkruid, hyssop, tijm en knoflook.

Het bier wordt zowel gebrouwen in de eigen microbrouwerij, bij Anders en bij de Proefbrouwerij in Lochristi

 
Alcoholpercentage: 
8%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Sensueel motief:
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Afrodiserende kruiden

De brouwer spreekt zelf over een sensueel bier.

 
Extra informatie

 Pimpernel