Pink Killer

Pink Killer
Informatie

In de vorige eeuw brouwden de grote boerderijen van Henegouwen gerst en hop.

Silly is gelegen in de driehoek Ath, Enghien, Soignies en heeft zijn naam te danken aan de Sylle, een beek die door het dorp loopt. Er staat een brouwerij die werd opgericht in 1850, oorspronkelijk de "Cense de la Tour" en die nu wordt uitgebaat door de 5e generatie.

Vanaf 1947 kreeg het brouwen de bovenhand op de boerderij en produceerde men er enkel nog bieren van hoge gisting zoals de Grisette, Saison en Scotch.
Gezien haar netwerk van cafés neemt de brouwerij er enkele jaren later (in 1950) de productie bij van pils, een bier van lage gisting.
Het jaar 1975 wordt gekenmerkt door de overname van de Brouwerij Tennstedt Decroes in Enghien waardoor het gamma kan worden aangevuld met de Double Enghien, een bier dat vandaag de dag bestaat in twee versies: bruin en blond.
1990 is het geboortejaar van het witbier Titje, dat samen met de Saison Silly, de Double Enghien en la Divine bijdraagt tot de ontwikkeling van deze onafhankelijke familieonderneming met een rijke traditie.

Maar niets staat stil en dankzij onderzoek is de laatste nieuwkomer een fruitig witbier met roze pompelmoes: de Pink Killer.

Pompelmoes wordt door de Amerikanen vooral aanzien als een afrodisiacum en de naam van het bier spreekt ook reeds boekdelen : Pink Killer.

Ingrediënten zijn : Water, mout, tarwe, pompelmoessap, aroma's, suiker, gist, koriander, sinaasappelschil, hallertau hop.

 
Alcoholpercentage: 
5%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Sensueel motief:
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Bevat pompelmoessap, bekend als licht afrodiserend.

 
Extra informatie