Peterselie

Peterselie Bron pixabay.com

Peterselie (Petroselinum crispum) is een tweejarige, winterharde, kruidachtige plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae). Bij de oude Grieken was peterselie het symbool van de vreugde. Men vlocht er een lauwerkrans mee en zette die op het hoofd bij feestelijke gelegenheden. De combinatie van peterselie en marjolein werd daar als middel tegen een kater gebruikt.

Kruidenthee van peterselie kan worden gebruikt als diureticum.[3] Het verhoogt de afscheiding van urine door het afremmen van de Natrium-kaliumpomp in de nieren. Hierdoor wordt de afscheiding van water en natrium versterkt en tezelfdertijd de absorptie van kalium verhoogd.[4] Cherokee Indianen gebruiken het als tonic ter versteviging van de urineblaas. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Peter...)

Peterselie zorgt voor onvergetelijke liefdesnachten als je het vers of gekookt toevoegt aan al je soepen en gerechten. Peterselie werd in de tijd van de gladiatoren gegeten om hun moed en kracht te vergoten. Werkzame stoffen zorgen voor een goede doorbloeding. Het kauwen op twee tot drie eetlepels verse peterselie verhoogt de potentie. Het verlaagt de bloeddruk, en je gaat er van plassen. Bij vrouwen wekt het de menstruatiestoornis op.

Onderzoekers van de universiteit van Missouri hebben de effecten van 'apigenine', een actieve stof in peterselie, op borstkanker bestudeerd en ondervonden dat het zeer effectief is bij tumoren die gelinkt worden aan progestageen. Dit hormoon wordt samen met oestrogeen gebruikt bij hormoonsubstitutietherapie voor vrouwen in hun menopauze en staat bekend voor het vergroten van het risico op borstkanker. (http://www.goedgevoel.be)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant