Passiebloem

Passiebloem Bron vkblog.nl

Passiebloem werkt ontspannend en zorgt voor een goede nachtrust. De belangrijkste werkzame stoffen zijn harmala alkaloïden, harmine en harmaline, die een milde MAO-remmende werking hebben. Wanneer je dit met bepaalde psychoactieve middelen en etenswaren combineert, kan dit hoofdpijn, hoge bloeddruk en/of misselijkheid ten gevolg hebben. Een grote dosis kan een mild hallucinogene werking hebben.

In een onderzoek waarvan de resultaten werden gepubliceerd in het Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics, werd aan een eerste groep patiënten met algemene angststoornissen 45 druppels tinctuur van Passiflora incarnata per dag gegeven, en een andere groep kreeg reguliere geneesmiddelen tegen angsten (zoals Oxazepam, een direct werkend kalmeringsmiddel en angstremmer die sinds de jaren '60 intensief wordt voorgeschreven aan patiënten met angststoornissen en serieuze slaapproblemen). De eerste groep had beduidend minder last van bijwerkingen zoals concentratieproblemen tijdens het werk en had ook het gevoel kalmer en serener te zijn. Passiebloem werkt uitstekend als een natuurlijke rustgever. (http://www.goedgevoel.be/gg/nl/646/...)

De passiebloem staat symbool voor het lijden van Christus aan het kruis. De stampers zijn de spijkers, de meeldraden de wonden, het vruchtbeginsel als de azijnspons, de 3-kleurige krans als de doornenkroon en de bloembladen de 10 apostelen (Petrus en Judas worden niet meegeteld). (http://tomwesteneng.nl/bloemen.html)

Zie over de werking van de passievrucht hier

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant