Paddenstoelen

Afbeelding van adege via Pixabay

De oude Grieken en Romeinen beschouwden rauwe paddenstoelen als een afrodisiacum, omdat de geur deed denken aan die van seks.  Sommigen vinden dat de geur van paddenstoelen immers gelijkt op de vaginageur van een opgewonden vrouw.   Paddenstoelen zijn een goede bron van B-vitaminen.
Waarschijnlijk doen paddestoelen eten aan iets sensueels denken en het is gekend dat sommige paddestoelen hallunicerende effecten hebben. Sommige drugsverslaafden experimenteren bijvoorbeeld met paddestoelen om roeservaringen te hebben. Wellicht zit het effect van morieltjes of shiitake paddestoelen ook in de exclusiviteit waarmee ze te koop zijn.

Cordyceps

Cordyceps is een paddestoel, ook wel de ‘keizerlijke paddestoel’ genoemd, en staat bekend als afrodisiacum. Een middel dat een stimulerend effect heeft op de seksualiteit c.q. geslachtsdrift. Dit middel werd reeds beschreven in oude Chinese geschriften. De naam keizerlijke paddestoel stamt af van de overlevering dat het een dankbare hulp was voor een keizer in de oudheid, die een grote schare vrouwen seksueel moest ‘onderhouden’. Heden ten dage wordt het met name in China en Japan nog veelvuldig gebruikt.

Ook truffels kan je eventueel onder paddestoelen rekenen, maar omdat ze onder de grond zitten worden ze apart vermeld.

Seksualiteit en vruchtbaarheid

Hun onverklaarbare en plotselinge verschijning en hun tot de verbeelding sprekende vorm en eigenschappen maakten de vruchtlichamen van enkele soorten Stinkzwammen tot fallussymbool. De roemruchte Phallus impudicus (419A.jpg) (= schaamteloze penis) duikt dan ook regelmatig in volksverhalen en bijgeloof op. Vrouwelijke heksen, die zich vanzelfsprekend niet op de gebruikelijke manier konden voortplanten, zouden de volgroeide vruchtlichamen, die uit de bij nacht en ontij door de duivel achtergelaten duivelseieren te voorschijn komen en zijn zaad (gleba) op hun hoed dragen, in het ochtendgloren gebruiken om voor gemeenschappelijke nakomelingen te zorgen. Als je op je erf duivelseieren aantrof, dan had een kwaadwillige buurman een heks of duivel verzocht om ze daar achter te laten om je met de kwalijke dampen van de duivelsfallus ziek te maken.

De grotendeels ondergronds groeiende duivels- of hekseneieren werden gekookt als afrodisiacum gegeten, of net als Hertentruffels (119.jpg), gedroogd en gemalen aan het veevoer toegevoegd om het vee tot paren aan te zetten. Landlieden uit Oekraïne gebruikten de stinkende geleimassa of gleba als zalf. In primitieve culturen speelden deze fallussymbolen bij paringsrituelen een belangrijke rol. Meestal werd hierbij voor de zeer tot de verbeelding sprekende Grote stinkzwam (Phallus impudicus) (419A.jpg), de van een afhangende witte voile voorziene Gesluierde dame of Sluierzwam (Phallus duplicatus) (844A.jpg) of de Hondsphallus of Kleine stinkzwam (Mutinus caninus) (418A.jpg) gekozen. Aan de gekweekte hekseneieren van de Gesluierde dame (844A.jpg) worden, zoals de Chinese naam "Koning(in) van de (medicinale) paddenstoelen" al zegt, geneeskrachtige en potentieverhogende eigenschappen toegeschreven. Daarnaast is het als afrodisiacum nuttigen van de duivelseieren van de Inktviszwam (Clathrus archeri) (417.jpg) en de Traliestinkzwam (Clathrus ruber) (842.jpg) ondanks, of juist dankzij hun bizarre en onwelriekende verschijning vooral in Azië populair. (http://www.soortenbank.nl/soorten.p...)

 

Let op : paddestoelen kunnen heel erg giftig zijn! Weet dus wat je eet en of drinkt!

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant

Snuiven aan deze paddo’s bezorgt vrouwen een orgasme!  

Bij paddenstoelen kunnen we 3 dingen denken: giftig, eetbaar of hallucinerend. Nevenstaand exemplaar, die alleen op bepaalde lavagrond op Hawaï gedijt, bezorgt vrouwen echter een spontaan orgasme.

Nee, niet door ‘m op te eten. Ze hoeven hem zelfs niet aan te raken. Ruiken aan de Phallus Indusiatus volstaat om klaar te komen…..Hij is een speciaal id van stinkhornfamilie en dankt zijn naam aan zijn vorm, die aan een penis doet denken. hoewel, hij wordt ook bruidssluier genoemd. Nu ja: een piemel met een netje zeg maar. De medische wetenschappers John C. Hallyday en Noah Soule ontdekten de bijzondere kwaliteiten van de paddenstoel tijdens een experiment op Hawaï in 2001. Ze publiceerden hun bevindingen in het vakblad International Journal of Medicinal Mushrooms.

De paddenstoel had de reputatie dat zijn geur een krachtig afrodisiacum is voor vrouwen. Dat wilden Halluday en Soule wel eens testen. 16 vrouwen die vrijwillig aan de paddenstoel roken, kwamen spontaan tot een seksueel hoogtepunt.De 20 mannen die aan de paddenstoel roken, rapporteerden niets meer dan een weerzinwekkende geur. De wetenschappers hebben een hypothese: de hormoonachtige elementen in de sporen van de paddenstoel zijn wellicht verwant met de neurotransmitters die tijdens het minnespel in het vrouwelijke brein vrijkomen.

Bron : http://seks.blog.nl/lustig/2015/10/...

 

 

Tibetaanse natuurlijke viagra

De cordyceps sinensis is een wondermiddel. In het Engels de Caterpillar Fungus, in het Tibetaans heet het Yartsa Gunbu wat letterlijk ‘zomer gras, winter worm’ betekent.

Sporen van de Cordyceps sinensis groeien in de rupsen van de motvlinder Hepilus fabricius, deze rupsen (duizendpoten) graven zich in, maar de met sporen besmette larven sterven en de schimmel/paddenstoel groeit uit de worm.

Deze fungus worden gevonden in zachte grond onder bomen in de bergen boven 4000 meter, of in koude moeras-graslanden. Het seizoen om ze te zoeken duurt een maand tot maximaal 40 dagen, in het voorjaar nadat de sneeuw gesmolten is, ongeveer in de maand mei.

Hoe hoger ze gevonden worden, des te duurder zijn ze. Voordat ze verkocht worden, wordt heel voorzichtig met een zacht borsteltje de aarde eraf geveegd.

Men denkt dat het gebruik van Caterpillar fungus als traditioneel medicijn zo’n 2000 jaar geleden ontstaan is, zo meldt bestemminginbeeld.nl.

Ze worden tot poeder vermalen en aan thee, soepen, gerechten of tonicums toegevoegd worden. Als medicijn brengt het yin en yang in balans, het verbetert je uithoudingsvermogen, geeft meer energie, longcapaciteit, nierfunctie en natuurlijk potentie voor seks.

En nu nog een bier vinden waar dit aan toegevoegd is.

Bron http://seks.blog.nl/lustig/2015/10/...