Oesters

Oesters Image by joakant from Pixabay

Oesters staan bekend als seksfood bij uitstek, en dat is niet zonder reden: de glibberige zeediertjes zijn rijk aan zink en vitamine B6, die de aanmaak van het mannelijke hormoon testosteron bevorderen. Verder zorgen oesters voor een betere spermaproductie en verhoogt het libido. Oesters worden niet voor niets aanzien als dé zinneprikkelende voeding bij uitstek.

Deze op mossels gelijkende eetbare weekdieren worden al sinds mensenheugenis geprezen om hun lustopwekkende werking. Volgens de overlevering stonden ze op het dagelijkse menu van Cleopatra en Casanova, die er wel vijftig voor z'n ontbijt at. Lange tijd werd gedacht dat oesters hun naam als afrodisiacum vooral te danken hadden aan de erotische wijze van consumptie. Immers, wat is er nu opwindender dan een rauw weekdier naar binnen slurpen? Wetenschappers hebben echter bewijs gevonden dat oesters wel degelijk lustopwekkend werken. Ze zijn namelijk rijk aan zink en het zeldzame mineraal asparaginezuur, die beide bekend staan om hun testosteronverhogende werking.  (https://foodini.nl/inspiratie/libid...)


Sommige mensen vinden dat oesters dezelfde vorm hebben als het vrouwelijke geslachtsorgaan. Afrodisiacs, volgens sommigen zijn ze een mythe, en bestaat er geen eten dat de lust opwekt, maar wie de oude literatuur onderzoekt en wetenschappelijke resultaten bekijkt, merkt dat het met die mythevorming wel meevalt. Shakespeare, de Kama Sutra, 1001 Nacht, de Bijbel  maken gewag van allerlei spannend voedsel dat het vuur in de lendenen laat branden.

In 2005 publiceerde een groep Italiaanse en Amerikaanse wetenschappers een onderzoek waaruit blijkt dat oesters veel aminozuren bevatten die het niveau van de sekshormonen verhoogt. Volgens datzelfde onderzoek moet je de lente-oesters hebben, want die zijn het meest lustopwekkend, omdat ze in de lente voortplanten en de hoeveelheid aminozuren maximaal is. Je moet de oesters wel rauw eten, in gekookte vorm verliezen ze hun effect. (http://aichaqandisha.nl/goede-seks-...)


 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant