Noten, zaden en bonen

Noten Image by Steve Buissinne from Pixabay

Noten en zaden staan ook bekend als libidoverhogend en potentieversterkend. Met name pistachenoten, amandelen en hazelnoten geven de potentie een boost.

Amandelnoten

Al ver terug in de geschiedenis van de mensheid stond de amandel symbool voor vruchtbaarheid. Het aroma van de amandel zou de passie verhogen bij vrouwen, aldus de dichters en schrijvers.Amandel bevat veel vitamine E, magnesium en vezels. Traditionele Chinese kruidentherapie schrijft al eeuwenlang walnoten, amandelen, kastanjes en sesam-en hennepzaad voor als liefdestonicum voor seksuele kracht. De amandel is sinds de oudheid symbool voor vruchtbaarheid, geluk en romantiek. In Noordelijke Mediterrane streken is de gezuikerde amandel een geschenk (strooigoed) aan bruid en bruidegom. (https://www.hap-en-tap.be/sticky-se...)

Ook nu is men overtuigd dat noten en zaden rijk zijn aan het aminozuur arginine, dat het dalende niveau van groeihormoon lijkt te herstellen tot een een veel jonger niveau en dit geldt ook voor de seksuele en psychische functies. Ook sesam- en hennepzaad zou seksuele energie geven. In zonnebloem- en pompoenpitten zit veel zink en dat zou goed zijn voor de gezondheid en kwaliteit van het sperma en het testosterongehalte een boost geven. (http://www.evmi.nl/pittig-pikant/se...)

Hazelnoten

Hazelnoten zouden net zoals alle andere gedroogde vruchten en noten lustverhogend werken. Ze werden in oude tradities verwerkt als decoratie in bruidstaarten en er werden zelfs mandjes gevuld met noten naast het bed van het pasgetrouwde koppel gezet.Er zitten bladeren als helm om de hazelnoot. Dit geeft hem de symbolische waarde van bescherming.

Walnoten

Walnoten en andere gedroogde vruchten  staan tot op de dag van vandaag in vele culturen op het menu tijdens het huwelijksfeest en zijn het basisingrediënt in vele Chinese desserts.De walnoot is een symbool voor mentale kracht.
Door de lekkere zoete noot in de harde schil staat hij ook symbool voor 'wensen'. We moeten eerst de harde noot kraken om het zoet te ervaren. In de Griekse mythologie was de walnoot het symbool voor het wezenlijke (zachte kern) dat zich achter uiterlijkheden (harde schil) berbergt.  Het eten van de walnoot versterkt daarom de gevoelens van liefde.
Walnoten staan ook symbool voor lust en vruchtbaarheid.

Pistachenoten

 

Pistachenoten kun je mengen met amandelen en gedroogd fruit, zoals vijgen. Bereid  je voor op wat dan komen gaat!

Kokosnoten

De kokosnoot is het symbool van voorspoed. De zoete geur van kokosnoot roept gedachten op van zwoele zomeravonden.

 

Kastanjes

 

Het is een goede raad uit grootmoeders’ tijd, maar wie last heeft van gewrichtspijnen als reuma en jicht, stopt best dagelijks een paar rijpe kastanjes in zijn broek- en vestzakken. Ze onttrekken a.h.w. de pijnscheuten uit je lichaam of omgekeerd: met hun krachtige sappen helen ze de zorgwekkende plekken.

Onze voorouders gebruikten gemalen tamme kastanjes als vervanger van hop bij het brouwen van bier. En net als eikels waren de gedroogde boomvruchten hét middel om er een lekkere tas ‘koffie’ van te maken. Voor verschillende Indiaanse stammen is de paardenkastanjeboom tot vandaag een ‘heilige’ boom. Bij wijze van ritueel gaan ze soms uren onder de boom mediteren, omdat ze geloven dat de uitstraling ervan hen harmonie, inzicht, rechtvaardigheid, kracht en schoonheid schenkt.

Het Spaanse woord 'Castaña' betekent 'kastanje' maar wordt ook gebruikt om de vagina van een vrouw aan te duiden. Men bedoelt dan vooral de bolster waarin de kastanje zit.  Men heeft namelijk de indruk dat een geopende kastanje heel erg lijkt op de vagina van een vrouw, en vooral de stekeltjes opzij, kun je aanzien als de schaamharen rond de vagina, maar ze wijzen er ook op dat je moet opletten en heel voorzichtig moet zijn, vooraleer je daar kunt binnendringen...

Maar ook voor mannen hebben kastanjes een betekenis. De prostaat heeft namelijk niet alleen de vorm maar ook ongeveer de grootte van een kastanje.
De vrucht (met bolster)is het symbool voor kuisheid en maagdelijkheid. (Maar ook voor mannen hebben kastanjes een betekenis. De prostaat heeft namelijk niet alleen de vorm maar ook ongeveer de grootte van een kastanje.
De vrucht (met bolster)is het symbool voor kuisheid en maagdelijkheid.)

Kolanoot

Kolanoot is de zaadkern van een grote Afrikaanse boom die tegenwoordig commercieel gekweekt wordt op vele plaatsen in de wereld, met name in Nigeria, Sri Lanka, Indonesië, Brazilië en andere delen van Zuid-Amerika. De zaden kunnen worden gekauwd of worden vermalen tot poeder. Cola Nitida is de échte en meest geliefde 'cola-noot' en is in Ghana, Ivoorkust en Liberia inheems maar van Sierra Leone tot Gabon overal in cultuur. De noten zijn erg populair onder de inwoners van deze landen als caffeïne-houdende stimulant. Ze worden in het geheel gekauwd, of vermalen tot poeder en vermengd met vloeistof tot een drankje gemaakt. Kolanoot werd in de traditionele geneeskunde gebruikt als afrodisicum, eetlustremmer en om ochtendmisselijkheid, migraine, hoofdpijn en indigestie te behandelen. Ook wordt het toegepast op de huid bij wondjes en verbranding. De bittere twijgen van de boom werden ook gebruikt als ‘tandenborstel’. In Afrika krijgt een bezoeker vaak kolanoten aangeboden als blijk van gastvrijheid. (https://azarius.nl/encyclopedia/13/...)

Cafeïne of coffeïne, ook bekend onder de naam theïne, matheïne/mateïne en guaranine, is een alkaloïde die onder andere voorkomt in koffiebonen, thee, mate, guaraná , kolanoten en cacaobonen. Cafeïne als zuivere stof is een wit poeder met een bittere smaak. Het is een milde psychoactieve stof met een stimulerende werking.

Kolanoot is een krachtig opwekkend middel, net als koffie werkt kolanoot stimulerend en slaapverdrijvend. Het psychoactieve effect is echter sterker en anders, het uithoudings-vermogen neemt toe, het hongergevoel neemt af en het geeft een betere concentratie. Kolanoot werkt licht afrodiserend en kan een zekere 'high' opwekken, omdat het de energiereserves aanspreekt, kan het worden gebruikt als ondersteuning bij afslanken.
Bijwerkingen en interacties De bijwerkingen zijn vergelijkbaar met die van koffie, rusteloosheid en/of slapeloosheid. Langdurig en intensief gebruik kan leiden tot gewenning en verschijnselen als slapeloosheid, nervositeit en een verhoogde bloeddruk.

Koffiebonen

Cafeïne lijkt bij sommigen een lust- en energieopwekkende, bij anderen meer een zenuwachtige en gejaagde werking te hebben. Hoewel nog niet echt officieel vastgesteld, komen uit recente berichten aanwijzingen naar voren dat het met name bij sommige vrouwen lustverhogend kan werken. Maar dat dit waarschijnlijk pas het geval is bij een inname van 10 koppen koffie achter elkaar ('s avonds voor het naar bed gaan..!). (http://mens-en-gezondheid.infonu.nl...)

 

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant

In de VS werd in begin 2011 het bier Moonshot 69 uitgebracht. Aan het bier werd caffeïne toegevoegd. Het ontketende in de VS een kleine bieroorlog en het bier werd door de voedselinspectie FDA verboden. De brouwster Rhonda Kallman moest uiteindelijk haar bier van de markt halen.

http://beerandwhiskeybros.com/2011/...

Moonshot bier

Bieren met noten gebrouwen

Notenbier