Nootmuskaat

Nootmuskaat Bron en.wikipedia.org

Nootmuskaat is een specerij afkomstig van de muskaatboom (Myristica fragrans), die in regenrijke tropische kustgebieden gekweekt wordt. De muskaatnoot is ovaal van vorm en ongeveer twee en een halve centimeter lang. De muskaatnoot is zeer hard: in de keuken wordt de muskaatnoot daarom alleen in geraspte vorm (nootmuskaat) gebruikt. Er is fabrieksmatig gemalen nootmuskaat op de markt, maar men kan muskaatnoten kopen en die zelf met een nootmuskaatrasp raspen. Het woord nootmuskaat is een verbastering van het Latijnse "nuces moschatae", hetgeen "naar muskus ruikende noten" betekent.

In de levensmiddelenindustrie gebruikt men liever de olie dan nootmuskaatpoeder, omdat die haar smaak langer vasthoudt, gemakkelijker doseerbaar is en daarenboven geen risico op vergiftiging met aflatoxine meebrengt. Deze giftige stof komt voort uit een schimmel in tropisch gebied die de muskaatboom kan aantasten.(https://nl.wikipedia.org/wiki/Nootm...)

Nootmuskaat verhoogt niet alleen het libido, beweert de natuurgeneeskunde, het werkt ook tegen zenuwaan¬doeningen en depressies. Nootmuskaat heeft de reputatie om ‘a man’s best friend’ te zijn.  Al eeuwen lang wordt ervan verteld dat het potentieopwekkend zou zijn.  In sommige delen van Arabië kauwen mannen dagelijks een hele nootmuskaat op. Dat allemaal om erectieproblemen te vermijden.  Een mengsel van geraspte nootmuskaat en avo¬cado, dat een nacht koud wordt weggezet in de koelkast, zou de seksuele opwinding stimuleren. Overmatig gebruik van nootmuskaat kan wel hallucinaties opwekken. De molecule myristicine zou hiervoor verantwoordelijk zijn.  Die hallunicaties gaan gepaard met buikpijn,  braken en duizeligheid. Dit gaat wellicht niet hand in hand met seksuele lust. (https://www.hln.be/nina/seks-relati...)


 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant