Nivoo bruin

Nivoo bruin
Informatie

Sandra Mannaerts uit Nieuwrode groeide op in het ouderlijk huis met een vader die als hobby bier brouwde in de kelder. Later werd er zelfs speciaal een tuinhuis gebouwd waarin hij een semiprofessionele brouwerij installeerde. In 2005 wou dochterlief haar vleugels spreiden en ter gelegenheid van het huwelijk deed ze een beroep op de hobby van haar vader Ivo: ze vroeg hem of hij geen ‘trouwbier’ kon maken dat ze konden schenken en meegeven aan de aanwezigen op het feest. Helaas, 6 weken na het huwelijk, sloeg het noodlot toe. De vader overleed en alle bierrecepten verdwenen in een kast.
In 2010 begon echter bij Sandra het idee te groeien om toch iets met Ivo’s droom te doen. Ze ging op zoek naar een brouwerij en belandde uiteindelijk bij Brouwerij Anders! in Halen.

Dit bruine bier van hoge gisting met nagisting op de fles (8,0 Vol%) wordt op traditionele wijze gebrouwen. Laat u verrassen door dit donkerbruin bier waarin de smaak van een vleugje koffie in harmonie is met een zoeteen fruitige sinaasappeltoets. De smaken van koffie en een vleugje anijs verenigen zich in een frisse afdronk.

 

Alcoholpercentage: 
8%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Sensueel motief:
Sensuele verantwoording

De naam van het bier 'Nivoo' kan je ook uitspreken als 'niveau', d.w.z. de heer of dame waarmee je tafelt heeft een hoog niveau en het is een eer om met hem of haar aan tafel te zitten. Het etiket en de website stralen standing uit.

Nivoo bruin

 

Extra informatie

Er bestaat ook een Nivoo Tripel