Munt

Munt Image by silviarita from Pixabay

Munt (Mentha) is een geslacht van meerjarige planten uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Ze hebben sterk geurende stoffen (menthol) die gebruikt worden in diverse producten als smaak- en geurstof, bijvoorbeeld in snoep, thee en tandpasta. De muntolie wordt met name gewonnen uit pepermunt en aarmunt. In de supermarkt of bij de groenteboer wordt meestal aarmunt verkocht. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Munt_...)

In de Arabische wereld wordt aan munt een stimulerende kracht toegekend.  De meest lustopwekkers zijn voor mannen bedoeld maar munt zou vooral bij vrouwen iets teweegbrengen.  Muntthee zou erg prikkelend voor vrouwen werken.  Munt staat gelijk met een boodschap van liefde of vriendschap.  Ook de Engelsen kunnen door munt ontdooien, volgens Shakespeare.  Een kruidentuiltje samengesteld uit lavendel, munt, marjolein en bonenkruid zou vooral bij oudere heren weldadig zijn voor hun seksueel presteren. (Van Parijs, 2009)


 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant