Mumbier

Mumbier
Informatie

Mum Beer is het eerste bier op basis van chrysantenextract van het West-Vlaamse Gediflora, een innovatief veredelingsbedrijf, gespecialiseerd in bolchrysant. Door Gediflora's passie voor chrysanten, ontwikkelden ze op basis van bloemblaadjes een rijkelijk bier.

Mum Beer is een rijk amberkleurig bier. Het is ongefilterd, wat zorgt voor een troebelheid in het glas. (Bij het overmatig drinken van dit bier, zet deze troebelheid mogelijks ook wat door in je hoofd, geniet dus met mate.)

Mum Beer wordt gekenmerkt door een complex, ietwat koppig aroma. Het chrysantenextract zorgt voor de unieke smaak.

Chrysantenkwekerij Gediflora uit Oostnieuwkerke brengt met ‘Belgian Mum N°1’ een blond bier van 6.5% op de markt dat met chrysantenextract gebrouwen is. “De eerste 1.000 liter is al zo goed als uitverkocht”, zeggen zaakvoerders Elien Pieters en David Daenens trots.

“We zijn op het idee gekomen toen we in januari op een plantenbeurs in Essen stonden”, vertelt zaakvoerder David Daenens van chrysantenkwekerij Gediflora in de Schierveldestraat 14 in Oostnieuwkerke. “Omdat we in de winter geen chrysanten kunnen aanbieden aan onze klanten, zochten we iets om wat meer mee in de kijker te kunnen staan. We hadden in het verleden al eens chrysantenthee geproefd vanuit China en vonden het een leuke uitdaging om een eigen bier te maken, zoals zo veel mensen tegenwoordig doen.”

 

David experimenteerde met verschillende extracten en ging uiteindelijk in zee met brouwerij ’t Gaverhopke uit Harelbeke. Voor dit eerste biertje liet Daenens duizend liter brouwen. De bloemblaadjes worden geoogst, gedroogd en worden vervolgens gebruikt om extract aan te onttrekken. Dat wordt tijdens een geheim brouwproces gebruikt in het bier. Het resultaat werd de Belgian Mum N°1. De benaming ‘Mum’ komt van de afkorting van het Engelse woord ‘chrysantemum’.

Wat de smaak betreft, is het bier niet zoet noch al te bitter en het parfum van chrysanten is wel degelijk in het smaakpallet te bespeuren.

Bronnen

https://www.hln.be/regio/staden/gediflora-lanceert-chrysantenbier~aa82acc4/

Alcoholpercentage: 
6,5%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Is gemaakt met een extract getrokken van chrysantenblaadjes. De benaming ‘Mum’ komt van de afkorting van het Engelse woord ‘chrysantemum’.
Wat de smaak betreft, is het bier niet zoet noch al te bitter en het parfum van chrysanten is wel degelijk in het smaakpallet te bespeuren. Je zou de naam 'mum' ook kunnen bekijken als 'moeder' (engelse naam) om daarmee aan te duiden dat je als vrouw moeder wordt?

Extra informatie