Mashing Pumpkins

Informatie

Twee Noord Hollandse speciaalbier brouwers hebben de handen in een geslagen om een bier te brouwen, dat tot nu toe nog niet door een andere Nederlandse brouwer wordt gebrouwen: Imperial Pumpkin Ale. Het bier wordt gebrouwen met pompoenvlees en veel kruiden, die normaal ook gecombineerd worden met pompoengerechten.

Via Facebook is de naam Mashing Pumpkins gekozen, enerzijds een knipoog naar de band Smashing Pumpkins en anderzijds heet het beslag maken in de koperen ketel in het Engels “mashing” dus daarmee de link naar bier. In de USA worden veel Pumpkin Ales gebrouwen in aanloop naar Halloween, dit is de eerste van een Nederlandse brouwerij.

De pompoen zorgt voor een zacht zoete volle smaak die wordt aangevuld door de kruiden die toegevoegd zijn. Het hogere alcoholpercentage zorgt voor veel kracht in de smaak. Aan het einde merk je het effect van de chili pepers en de rookmout. Het bier is een Collaboration met SNAB (Stichting Noord Hollandse Alternatieve Bierbrouwers). Samen met Gert Roos van SNAB is het recept ontwikkeld.

 
Type:     Imperial Pumpkin Ale
Kleur:     Oranje
Smaak:     Zacht, zoet, kruidig

Alcoholpercentage: 
9%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Sensueel motief:
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Bevat pompoenen