Mannenliefde

Mannenliefde
Informatie

De meeste bieren beogen een sensuele date tussen mannen en vrouwen, maar natuurlijk kunnen de bieren ook gebruikt worden bij allerlei soorten romantische relaties.
Een bier dat dan misschien toch best past in de gaywereld, al is het maar omwille van de naam is Mannenliefde, gebrouwen door Oedipus Brewing (Nederland). Het is een Saison van 6% alcohol, lichtbitter en met een citrusachtige afdronk.  Afrodiserende ingrediënten zijn ons onbekend.

Oedipus Mannenliefde is een saison van 6%. Het is het eerste commerciële bier van Oedipus en daarmee ook het vlaggenschip. Door het toevoegen van szechuan pepers, sorachi ace hop en citroengras is het een peperige saison met een licht en verfrissend smaak geworden.

Oedipus bestaat uit vier vrienden (Paul Brouwers, Alexander Johannes Mager, Rick Nelson van den Berg en Sander Coenraads Nederveen) die plezier en kennis delen door middel van bier. Zoals ze zelf zeggen op hun website besteden ze meer tijd met elkaar dan met hun moeders.
Ze begonnen met brouwen omdat ze iets spannends en lekker wilden maken en ze ontdekten dat bier het product was ze hun inspiratie in kwijt konden. Hoewel ze het meest van de tijd niet serieus zijn, nemen ze het bouwen zeer serieus. Zo staat Oedipus voor kwaliteit, creativiteit, het verbinden, vernieuwen en genot.
Brouwerij Oedipus 6%  Saison

Met dit volgende bier wil men bij Oedipus Brewing rolpatronen doorbreken en komaf maken met het idee dat bier een mannelijke dorstlesser is. Ook onze bierreclames staan bol van voorbijgestreefde denkbeelden, mannen weten waarom, weet je wel. We wisten het al langer, maar onze bierproeverijen — waar is de tijd — hebben duidelijk bevestigd dat de liefde voor het edele gerstenat geenszins beïnvloed wordt door geslacht, gender of geaardheid, gelukkig maar. En als je deze Mannenliefde aan je neus laat voorbijgaan, wel lekker puh, zoals onze noorderburen het soms zo eloquent weten te verwoorden.

Mannenliefde is een saisonbier, maar in tegenstelling tot de eerder traditionele benadering van vele brouwerijen, hebben ze het bij Oedipus over een andere boeg gegooid. Dat ruik je onmiddellijk wanneer je dit goudblonde bier ingeschonken hebt. Het is wederom een stevig gehopt bier, waarbij de gekozen hopvariëteit, Sorachi Ace, en het citroengras het bier een zoet en fruitig aroma geven. Waar deze zoetigheid bij de Polyamorie zich ook vertaalde in de smaak, is dit bij de Mannenliefde minder het geval. De smaak is weliswaar fruitig, lichtzoet, maar wordt onmiddellijk gecounterd door de kruidigheid en een pittige sensatie bij de afdronk. Naast citroengras werden er immers ook szechuanpepers toegevoegd tijdens het brouwproces. De afdronk is tamelijk droog, zoals het een goede saison betaamt en wordt gekenmerkt door een aangename bitterheid.

Diehards die zweren bij klassieke saisonbieren spreken hier misschien van heiligschennis, maar als je je hierover kan zetten en ongegeneerd van een bier kan genieten dat Mannenliefde heet, zal je merken dat Oedipus Brewing met dit bier niet enkel pleit voor meer verdraagzaamheid en diversiteit, maar gewoon ook een lekker bier gebrouwen heeft, dat bovendien al enkele prijzen in de wacht gesleept heeft.

Bronnen

https://www.onderox.be/ontspannen/helemaal-op-smaak/liefde-is-samen-bieren-proeven-met-valentijn-234749/

 
Alcoholpercentage: 
6%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Sensueel motief:
Sensuele verantwoording

"Mannenliefde" hoeft geen verdere uitleg....

 
Extra informatie