Maca

Maca Bron https://nl.wikipedia.org/wiki/Lepidium_meyenii

 Maca is afkomstig van de maca plant. Maca (Lepidium meyenii) is een radijsachtige plant uit de Andes en wordt daar gebruikt als 'krachtvoer'..Van oorsprong komt deze plant vooral in de hogere delen (4000m) van het Peruaanse Andes gebergte. Deze plant wordt voornamelijk verbouwd om zijn geneeskrachtige wortel die naar men zegt een energieverhogende werking heeft en zou als een sterk afrodisiacum werken.  Maca wortel is een voedingssupplement dat vaak in capsules of in poedervorm wordt aangeboden.


Het zou een ideaal middel zijn voor zowel de man als de vrouw. Bij de man lijkt het te werken tegen mannelijke impotentie. Bij de vrouw als hormonale evenwichtsbrenger, waardoor er meer seksuele behoefte ontstaat. Men beschouwt Maca ook wel als natuurlijk alternatief voor anabole steroïden.


Maca groeit vanaf ongeveer 4.000 meter hoogte in de onherbergzame Andes. Toen de Spaanse conquistadores het gebied introkken moesten ze noodgedwongen halt houden. De Spanjaarden waren bang om hun paarden te verliezen omdat er niet genoeg voedsel voor de dieren in het ruige Junin-gebied te vinden zou zijn. Een ander probleem was dat de paarden zó hoog boven het zeeniveau hun vruchtbaarheid verloren en zodoende zou er geen nieuwe aanwas zijn. (http://www.grenswetenschap.nl/)

Al snel kwamen de Spanjaarden er achter dat er wel degelijk goed voedsel voor hun paarden was dat ook nog eens de vruchtbaarheid van de dieren positief beïnvloedde: de Maca. Niet lang daarna brachten hun paarden prachtige veulens voort die ondanks de grote hoogte uitgroeiden tot mooie grote paarden. Het is dus niet verwonderlijk dat de onderworpen Inca's hun belasting in Maca knollen aan de Spanjaarden mochten betalen. Dat de Maca een krachtig voedingssupplement was wisten ook de Inca krijgsheren. Zij gaven hun krijgers tijdens oorlogen en rooftochten de knollen te eten. (https://www.incadream.nl/blog/wat-i...)
Ze waren ervan overtuigt dat de Maca de soldaten meer energie en vitaliteit zouden geven.
Maar als de krijgers eenmaal een stad of nederzetting veroverd hadden mochten ze  geen Maca meer eten. De reden voor het tijdelijke Maca verbod was om te voorkomen dat de onderworpen vrouwen verkracht werden. Onderzoeken (zie voor bronnen hieronder) hebben uitgewezen dat mannen door het gebruik van Maca meer sperma produceerden (inclusief verhoogde aantallen zaadcellen en de beweeglijkheid daarvan.)

Op zich al een aardige wetenswaardigheid, maar er is meer. Een 8 weken durend onderzoek onder volwassen mannen waarbij de controle groepen 1.500 mg Maca, 3.000 mg Maca of een placebo kregen toonde aan dat de mannen die Maca hadden gekregen verbeteringen zagen in hun libido. (www.grenswetenschap.nl)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant