Luxuria

Luxuria
Informatie
Luxuria is de zonde van de onkuisheid. Dit bier is ontstaan uit lust en wekt de zoetste aller zonden op. Luxuria presenteert de begeerte op een zalig onkuise manier, als een volmondig bier van hoge gisting met een robijnrode kleur, een mooie hoppigheid, een pittige kruidigheid en een lange afdronk. 'Luxuria' is lust, het onkuisheidsbier van de Zeven Zonden-reeks.
 
Dit gastronomische degustatiebier is zeer complex, met nadruk op de gebruikte kruiden, de warmte van de aanwezige alcohol (9%) en de zachte zoetheid. De pittige, volle smaak is zeer goed combineerbaar met wild, en vleesgerechten met een krachtige saus. De geur kan best omschreven worden als complex. Kardemom, kruidnagel en chocolade-koffie zijn hier de primaire geuren.

​De moutige neus versmelt heel goed met de fijne hoppigheid. Pruimen, gedroogde vruchten, evenwichtige kruidigheid en een onweerstaanbare zwoelheid kenmerken dit bier, na verloop van 6 tot 12 maand.
De smaak en nasmaak is bijzonder vol en bevat een toets van gebrande koffie en oosterse kruiden. Op het einde komt een warme alcoholgloed opzetten die perfect past met de zoetigheid van het bier. Alhoewel de koffiebittere nasmaken doen denken aan een stout, neigt dit bier meer naar een Scotch.

Proef ook: Gula - Invidia - Superbia - andere bieren
 
Alcoholpercentage: 
9%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

Dit bier is één van de zeven bieren van de zeven hoofdzonden. Luxuria is de onkuisheid. Het bier bevat kruiden (onbekend), gedroogde vruchten en pruimen.

 
Extra informatie

Van alle in het wild levende dieren die God gemaakt had, was de slang het sluwst. Dit dier vroeg aan Eva: "Is het waar dat God gezegd heeft dat jullie van geen enkele boom in de tuin mogen eten?" "We mogen de vruchten van alle bomen eten," antwoordde de vrouw, "behalve die van de boom in het midden van de tuin. God heeft ons verboden van de vruchten van die boom te eten of ze zelfs maar aan te raken; doen we dat toch, dan zullen we sterven." "Jullie zullen helemaal niet sterven," zei de slang. "Integendeel, God weet dat jullie de ogen zullen opengaan zodra je daarvan proeft, dat jullie dan als goden zullen zijn en kennis zullen hebben van goed ... en kwaad."

Genesis 3:1-5
In het Hof van Eden proefden Adam en Eva van de appel en stortten met deze daad de zonden over de wereld. Zeven waren het er, de een al zondiger dan de ander: hoogmoed, hebzucht, lust, afgunst, gulzigheid, woede en traagheid. De zeven zonden inspireerden velen en worden nu ook vereeuwigd - althans, voor zover u uw dranklust in toom kunt houden - in zeven bijzondere bieren. Ontdek op deze pagina's meer over de verschillende bieren, laat u verleiden tot proeven en talm niet, want ... gezegend zijn zij die zondigen.

Ambachtelijke biermaker Hugel laat zich inspireren door de zondeval en creëert sedert 2010 een reeks van zeven uitzonderlijke hopdranken, elk met een eigen karakter, stijl en uitzonderlijke smaak, die vervolgens artisanaal tot stand worden gebracht in de Gullegemse brouwerij Het Gulden Spoor, met liefde voor het vak en met respect voor de natuurlijke grondstoffen.

Momenteel zijn Luxuria, Gula, Invidia en Superbia verkrijgbaar. Tegen 2020 zullen zeven bieren klaar zijn. In totaal zal de creatie van dit prestigieuze project dus 10 jaar in beslag genomen hebben. Traagheid is een zonde waar Hugel zich slechts een keer laat door verleiden. Kwaliteit heeft zijn tijd nodig.

​Laat u verleiden tot proeven en talm niet, want ... gezegend zijn zij die zondigen!