Lou Pepe Framboise

Lou Pepe framboise
Informatie

Traditionele Lambik is een bier waarvan de spontane gisting niet volledig kan worden gecontroleerd door de brouwer. Onder invloed van talrijke factoren zijn de smaak en de aroma’s van ons product verschillend van brouwsel tot brouwsel. In een lambikbrouwerij geeft elke botteling (een vijftigtal per seizoen bij Cantillon) een bier met zijn eigen min of meer complexe smaaknuances. Deze verschillen zijn een van de kenmerken van de traditionele Geuze, Kriek of Framboise. De Lambikken worden gemengd om deze verschillen te neutraliseren en de klanten het hele seizoen door een bier met een harmonieuze smaak te kunnen aanbieden.

De Lou Pepe-bieren wijken af van deze principes. De Geuze Lou Pepe wordt gemaakt met Lambikken van twee jaar oud met een zachte smaak, vaak afkomstig uit vaten waarin voorheen alleen maar wijn heeft gezeten. In juli wordt bier van hetzelfde type gebruikt om de Kriek en het Frambozenbier Lou Pepe te maken. Ook daar gebeurt het weken in vaten die rechtstreeks uit Bordeaux komen.

Bij deze bijzondere bieren wordt de hergisting op de fles niet veroorzaakt door toevoeging van jonge Lambik maar wel van gesuikerde likeur, waarbij de gisten de suikers omzetten in koolzuurgas. Alle lambikken zijn afkomstig van een zelfde brouwseizoen en op de Lou Pepe-flessen staat het jaartal vermeld. Het gebruik van likeur in plaats van jonge Lambik geeft ook een intensere fruitsmaak. De Kriek en de Rosé de Gambrinus bevatten gemiddeld 200 g fruit per liter, voor de Lou Pepe-bieren is dat 300 g. Door deze fruitsmaak, in combinatie met de wijnsmaak die afkomstig is van de vaten uit Bordeaux, onderscheiden deze speciale bieren zich van de andere producten van Cantillon.

De ietwat bijzondere naam van deze bieren komt uit het zuidwesten van Frankrijk, een streek waarvan de familie Van Roy enorm veel houdt. In deze mooie streek noemt men de grootvader " Lou Pepe ". Voor zijn kleinkinderen Florian, Simon, Louis en Sylvain is de Meester-Brouwer de Lou Pepe van het noorden.

De Lou Pepe-bieren van Cantillon zijn verkrijgbaar in flessen van 75 cl (1/1).

Alcoholpercentage: 
5%
Kenmerken
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Sensueel motief:
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Bevat frambozen