Lindemans Kriek

Lindemans Kriek
Informatie

De ontmoeting met de Amerikaanse bier importeur en connaisseur Charles Finkel in de jaren ’70 heeft het marktsegment van de fruitbieren op zijn kop gezet. Charles overtuigde de brouwerij om de Oude Kriek per boot te exporteren naar de Verenigde Staten. Waar ze niet aan hadden gedacht, was dat de deining van de golven de fermentatie zou reactiveren waardoor de flessen ontploften en de kurken eruit sprongen tijdens de reis. Een echte scène uit Kuifje… Om dat te vermijden, hebben ze een alternatieve productiemethode op punt gesteld voor de kriek. Ze gebruiken niet-geconcentreerd, ongesuikerd vers kriekensap. Dit mengen ze met lambiek van minimum één jaar, laten ze tot 3 dagen lang opnieuw gisten en macereren vooraleer alles te pasteuriseren. Zo zijn er geen kurken die springen.

Doordat zij het bier onmiddellijk filteren en pasteuriseren smaakt deze Kriek iets zoeter en fruitiger  dan de Oude Kriek Cuvée René met zijn hergisting op de fles.  Dankzij zijn vernieuwende smaak, werd deze kriek laaiend populair, zowel bij ons als in het buitenland. Tegenwoordig is dit ongetwijfeld de kriek die de consumenten als referentie beschouwen. Is een hel rood bier gerijpt in eiken vaten, fris zuur-zoet, met de smaak van verse krieken 3,5% alcohol.

Alcoholpercentage: 
3,5%
Kenmerken
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Sensueel motief:
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Bevat verse kriekensap

Extra informatie

Variante Oude Kriek Cuvée René

Dit is het meesterstuk waar de trots van de brouwer op is gebouwd, en waar één van zijn zonen naar is vernoemd. 

Wat zo bijzonder is aan deze traditionele kriek is dat ze wordt gebrouwen met hele krieken. Echte Schaarbeekse krieken zijn krachtig van smaak maar zijn over de jaren heen jammer genoeg schaars geworden. Omdat ze vinden dat deze krieken de allerbesten zijn om onze kriek mee te maken, vonden ze daarvoor in Scandinavië een gelijkaardige variëteit. Haar kleur is robijnrood, haar schuimkraag lichtjes rozerood. Ze is heel verfrissend en is een perfecte dorstlesser. Door de lichtjes zurige, sprankelende smaak ook het ideale aperitief.