Libidus

Libidus
Informatie

Lustvol recept, bierdopjes met symbolen, bijzondere glazen, unieke bierviltjes, prachtige verpakkingen... en nog zoveel meer!
Libidus-bier is artisanaal en vooral met heel veel passie gebrouwen. Er worden uitsluitend ingrediënten gebruikt van natuurlijke oorsprong. Naast de 4 zachte hopsoorten krijgt het brouwsel een infuus van een zeer bijzondere en inspirerende kruidenmengeling genaamd 'Alpenweide'. Het bier krijgt hergisting op fles met physalis-vruchtenconcentraat, ook winterkers genaamd.Libidus
Met hergisting op fles wordt een extra hoeveelheid koolzuur gevormd, deze zorgt voor een mooie volle schuimkraag.
Het bier is hierdoor ook langer houdbaar en evolueert naar een perfecte en rijpere volle smaak

"In de liefde ben je met 2 personen dus koos men niet voor één glas maar voor twee mooie degustatieglazen.
Wanneer deze twee unieke glazen in de juiste positie bij elkaar worden gebracht vormen deze een harmonieus mooi koppel, precies zoals het in de liefde gaat".

"Liefde tussen twee personen hoeft niet alleen tussen man en vrouw te zijn, liefde tussen twee personen is vaak ook vrouw-   vrouw, man-man of vrouw of man met X ( x = holebi-tg/ts). Daarom zijn de bieren voorzien van flessendopjes met de drie symbolen: vrouw, man en X, zodat ook met bierflesjes eender welk liefdespaar kan gevormd worden".

"Bij liefde hoort ook de liefdesdaad. De ontwikkelaars bedachten een uitzonderlijk recept met Indische kruiden en meerdere hopsoorten. De zachte hopsoorten zorgen ervoor dat het blonde bier zeer toegangkelijk word voor de vrouwelijke bierdrinkers. Zowel de hopsoorten als de kruiden bevatten afrodisiaca en zouden een stimulerende werking kunnen hebben, o.a. gember, engelwortel, centella (gotu kola kruid), selderijzaad, thijm,marjolein... ijzerkruid en rozemarijn worden gebruikt".

"Het blijft echter niet bij één bier, het is de bedoeling dat er een assortiment  van drie bieren komt waaronder het eerste blonde bier: Libidus-Pearl, een donker bier: Libidus-Onyx en een fruitbier: Libidus-Quarts. Maar eerst gaat alle aandacht naar het eerste liefdesbier: de Libidus Pearl-blond".

Het edel liefdesbier' is een idee van Joeri en zijn echtgenote Anita uit Evergem. Zij lieten zich letterlijk inspireren door de liefde en wilden hun happy ending verhaal als voorbeeld nemen.
"Ons happy ending verhaal is een feit, nu is het aan jullie, liefdevolle groeten. Geniet van onze heerlijke bieren én van elkaar.
 
"Wij vinden de boodschap uitdragen om liefdevoller met elkaar om te gaan het allerbelangrijkste wat er bestaat. Met Libidus willen we er vooral voor zorgen dat men door het drinken en genieten van ons heerlijk lustvol biertje een onvergetelijk moment beleefd. Daarenboven dat we door het lekkere bier met haar positieve boodschap de mensen inspiratie geven om het over de liefde of romantiek te hebben i.p.v. over de alledaagse berichtgeving.


We wilden niet alleen een mooie boodschap brengen maar ineens ook een heel lekker én gezond artisanaal bier creëren met uitsluitend ingrediënten van natuurlijke oorsprong, waarbij we kosten nog moeite gespaard hebben om dit te realiseren.
Liefde symboliseerd men meestal met een edelmetaal, ook het Libidusbier staat symbool voor de liefde vandaar dat de bieren toepasselijke namen kregen van edelstenen: blond = Pearl (steen van de perfectie en schoonheid), Dark = Onyx (steen van de dromen) en fruit = Quarts (steen van de vriendschap)

Libidus is vooral inspiratie geven aan de liefde, bij elke speciale gelegenheid of romantische date hoort vanaf nu dus ook ons heerlijk edel liefdesbier. Hartstocht moet uiteraard gevoed worden, geniet van een heerlijk Libidus-liefdesbier op het juiste moment, in goed gezelschap dan ben je al bijna zeker van het happy end" en als je weet waar je wezenlijk naar verlangt is er ruimte voor een nieuw (liefdes)verhaal".

Liefde, drinken en verleiding gaan goed samen, tenminste zolang het niet gaat om een te overvloedige combinatie want dan komt cupido wellicht niet kijken.

Alcoholpercentage: 
6,9%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

Het bier is bedoeld als afrodiserend liefdesbier. Op het etiket vind je een hartje met daarin de naam en de tekst 'happy ending beer'. Happy ending wijst zowel naar een happy end bijvoorbeeld onder de vorm van een huwelijk of vaste relatie na een afspraak/het daten. Maar happy ending wordt ook vaak gebruikt als begrip om aan te geven dat er seks volgt na de afspraak.

Het bier bevat volgens de maker afrodiserende kruiden namelijk de kruidenmengeling 'Alpenweide' : gember, engelwortel, cantella, selderijzaad, thijm, ijzerkruid en rozemarijn.  Het bier krijgt een hergisting op fles met physalis-vruchtenconcentraat, ook winterkers genaamd.

Extra informatie

Taxichauffeur Joeri Cools (43) uit Sleidinge gooit zijn leven over een andere boeg. Met Libidus brengt hij het eerste 'happy ending beer' op de markt. Een biertje dat door een unieke kruidenmix een boost moet zijn voor je liefdesleven. Zijn 'happy ending' heeft voor de bierbrouwer nog een tweede betekenis. "Na een moeilijke jeugd heb ik eindelijk alles op de rails." Eindelijk bier voor een beter seksleven.

Een bier dat een stimulans moet zijn voor je liefdesleven en je bedprestaties. Na de zomer komt het op de markt. "Ik heb een oud recept gevonden van een liefdesbier uit 1670 en heb mij daarop gebaseerd", zegt Joeri Cools. "Ik heb zestien kruiden geselecteerd die allemaal een lustopwekkende werking hebben. Onder andere gember en marjolein worden gebruikt. Ik werk voor het bier ook met de physalis of goudbes. Dat is ook lustopwekkend en zorgt voor een unieke smaak. Het 'happy ending beer' van Libidus wordt een blond kruidenbier van 6,9 graden en gaat in augustus in de ketel bij brouwerij Dilewyns in Dendermonde. Begin september wordt het gebotteld en moet het helemaal klaar zijn. Wanneer je ons biertje drinkt, moet het hele verhaal kloppen. Je moet je goed voelen in je vel, en je drinkt het op de juiste plaats met de juiste persoon. Alles draait eigenlijk rond liefde en romantiek. En dan kan het met ons biertje echt wel gezellig worden", knipoogt Joeri.

'LIBIDUS' : het lustvol liefdesbier bevat belangrijke afrodisiacum elementen die het bier (later ook chocolade en jenever) niet alleen lekker maken maar ook de verliefdheid en lusten zouden kunnen opwekken, als de omstandigheden optimaal zijn natuurlijk.Het bier wordt gebrouwen op basis van 4 hoppen, 16 kruiden en hergist met de physalis (winterkers of golden berry) 'een vaak vergeten superfruit boordevol mineralen, antioxidanten maar uiteraard ook afrodisiacum', en licht gearomatiseerd om de perfectie te benaderen.  
 
Er wordt vaak beweerd dat bier drinken alleen iets voor mannen is, en niet zozeer voor vrouwen, dat bier niet zou passen bij een romantische date. Onzin...Onderzoeken hebben aangetoond dat alcohol - en zeker bier - vooral bij vrouwen de lust opwekt, en zeker niet alleen bij mannen. Alcohol bevordert de productie van het geslachtshormoon testosteron, zowel bij mannen als bij vrouwen.
 

Bronnen

Joeri Seymortier http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-evergem/-eindelijk-biertje-voor-beter-seksleven-a2699405/

http://www.libidus.be